• Suomi
  • English

Yleistä verkkokaupasta

VERKKOKAUPAN LUONNE

Verkkokaupalla voidaan viitata monenlaisiin sivustoihin. Karkea jako voidaan tehdä tuotekauppojen ja tilauskanavien välillä. Tuotekaupat ovat kuluttajille suunnattuja verkkopalveluita, joista voi ostaa konkreettisia, massavalmistettuja tuotteita esim. Zalando tai Motonet.

Tilauskanavat ovat verkkokauppoja, joissa ei ole kyse postitse toimitettavista tuotteista vaan joko aineettomista palveluista tai mm.  tilavarauksista esimerkkeinä lippukaupat, ajanvarauspalvelut tai matkanjärjestäjien tilattavat palvelupaketit.

Tulevaisuuden trendinä on  verkkokaupan  sulautuminen kiinnostavien sisältöjen sekaan. Tällaisesta sisältövetoisesta verkkokaupasta  esimerkkinä on Novitan verkkokauppa, jossa neulontaohjeet ovat isossa roolissa. Mahdollisuus tilata lankoja neulontaohjeiden mukaisten töiden tekemiseen on siten upotettu osaksi neulontaohjeita.

 

MISTÄ JA MILLAINEN VERKKOKAUPPA-ALUSTA MIKROYRITTÄJÄLLE?

Maailmalla ja Suomessa on muutamia raskaan sarjaan toimijoita, joiden kiinnostus mikroyrittäjien palvelemiseen on minimissä. Toisaalta mikroyrittäjältä ei löydä (eikä ole alkuun edes järkevää käyttää) tolkuttomia raharesursseja kalliisiin järjestelmiin.

Seuraavassa koottuna pari palvelutarjoajaa ja kuvausta heidän toiminnastaan nimenomaan mikroyrittäjille. Kannattaa käydä yritysten nettisivuilla ja siellä katsoa erityisesti kohtaa REFERENSSIT. Niitä selaamalla näette palvelun tarjoan kätten jälkeä ja sitä, minkä kokoluokan yrityksille palvelua on tuotettu/tuotetaan. On myös suotavaa soittaa verkkokauppaa harjoittavaan yrittäjään ja pyytää kertomaan kokemuksistaan palvelutarjoajan kanssa: miten vaatimusmäärittely eteni, ymmärrettiinkö asiakasta ja hänen liiketoimintaansa, yritettiinkö myydä sellaista, mitä asiakas ei tarvinnut, oliko yhteistyö sujuvaa, miten reklamaatioihin suhtauduttiin, pitivätkö sopimukset jne.

 

Vilkas (Tampere)

Vilkkaan tuote pohjautuu ePages-järjestelmään. Vilkkaan kohderyhmänä ovat pk-yritykset, joille kustannustehokkuus verkkokaupan pystytyksessä on tärkeätä.

Vilkkaan perusversiolla saa Kotisivukoneen kaltaisesti oman kaupan pystyyn helposti, jopa muutamien satasien kustannuksilla. Vilkaksen järjestelmä pohjautuu saksalaiseen ePages-järjestelmään, mutta käytännössä järjestelmään kannattaa suhtautua yhden toimiston (Vilkas) , suljettuna järjestelmänä.

Vilkasta soveltuu hyvin pienellä budjetilla liikkuville pk-yrityksille, koska jo muutaman tuhannen euron investoinnilla saa  paljon tuloksia aikaiseksi.

 

MyCashFlow

Kotimainen MyCashFlow sopii verkkokauppa-alustana niin pienelle kuin suurellekin verkkokauppiaalle. MyCashflow on ollut suomalaisten verkkokauppiaiden suosiossa jo pitkään, ja verkkokauppa-alustaa on kehitetty asiakkaiden toiveiden perusteella. MyCashflow-verkkokaupan voi ottaa aluksi testikäyttöön veloituksetta. Testaaminen ei aiheuta kustannuksia ja testijakson voit aloittaa MyCashFlown verkkosivuilta.

 

MyClasFlown sivulta voi ladata mainion verkkokaupan markkinointioppaan!

 

Tässä hyödyllinen linkki luettavaksi:

http://www.postituspojat.fi/2017/02/28/parhaat-verkkokauppa-alustat-2017/