• Suomi
  • English

Visualisti kansainvälistymässä

Visuaalista myymäläsuunnittelua tekevä yrittäjä Virve Arvola tutustui Puolan liiketoimintamahdollisuuksiin UMBR-ELLA-hankkeen järjestämällä kolmipäiväisellä vierailulla. Ylivieskassa toimivan Skissi-yrityksen kansainvälistymisen ensiaskeleet otettiin DesignArena-messuilla ja muissa verkostoitumistilaisuuksissa Poznanissa. Hankkeen koordinoivat Centria ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopiston Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE.

Virve Arvola on toiminut yksinyrittäjänä kymmenen vuotta. Lahden muotoiluinstituutista valmistunut visualisti tekee monipuolisesti tilasuunnittelua kivijalkamyymälöihin sekä muihin myynti-, tapaamis- ja tapahtumatiloihin. Virve järjestää myös osaamiseensa liittyvää valmennusta ja koulutusta: seuraavaksi on vuorossa koulutustilaisuus isoille suomalaisille bränditaloille.

 

Virve kertoo yritystarinansa ja on tavattavissa bisnestreffeille huhtikuun 2.-3. päivä Mikroyrittäjyyden pohjoisessa työpajassa Oulussa, jonka ilmoittautuminen on käynnissä.

Ensimmäisenä kontaktien luominen

Virve innostui lähtemään mukaan UMBR-ELLA-hankkeen ensimmäiselle tutustumiskäynnille Poznaniin Wielkopolskan alueella. Ensimmäinen askel kansainvälistymiseen on luoda henkilökohtaiset kontaktit kohdemaan yhteistyökumppaneihin tai verkostojen rakentajiin, joiden kanssa voi käytännössä aloittaa oman toiminnan käynnistämistä uudella markkinalla.

Virven motto matkalle oli "Tehdessä se selviää". Puolan matkalla: vierailu ArenaDesign-messuilla, jossa Virvellä oli oma paikka Finnetwork-yhteisosastolla. Osallistui erilaisiin työpajoihin ja tutustui uusiin ihmisiin. Lupaavia yhteyksiä löytynyt. Virve piti myös itse työpajan estetiikan lainalaisuuksista Poznanin Suomi-Talolla yrittäjille ja Wielkopolskan alueen tukiorganisaatioille.

-Olen tavannut isojen yritysten päättäviä henkilöitä ja ensimmäiset verkot on heitetty vesille. Oli myös kiinnostavaa tutustua Poznanin teknillisen yliopiston neuromarkkinoinnin laboratorioon, Virve kertaa tuoreeltaan matkalla mukana olleille TKI-asiantuntija Virve Antinojalle (Centria AMK) ja tutkimusjohtaja Anna-Mari Simunaniemelle (Oulun yliopisto) .

"Tehdessä se selviää"

Yhteyshenkilöiden löytäminen on kansainvälistymisen ensimmäisen askel. Virve aikoo jatkaa kansainvälistymissuunnitelmansa tarkentamista uusien kontaktiensa kanssa sekä myös UMBR-ELLA-hankkeen valmennusohjelmassa. Tulevien kahden vuoden aikana yrittäjä voi halutessaan osallistua usealle matkalle, joihin voi sisältyä niin toimialakohtaisia messuja kuin henkilökohtaisesti liiketapaamisia.  Seuraavien matkojen ajankohdat ovat todennäköisesti kesä- ja syyskuu.

UMBR-ELLA-valmennusohjelmaan voi nyt ilmoittautua

Maaseuturahaston rahoittaman UMBR-ELLA-hankkeen toteuttavat Centria ammattikorkeakoulu, Oulun yliopiston MicroENTRE, NIHAK ry, Raahen seudun kehitys ja Ylivieskan teknologiakylä.

Hankkeen Puola-verkostojen asiantuntija on suomalais-puolalaista yritysyhteistyötä vuosia intohimolla edistänyt projektipäällikkö Katarzyna Jämsä.

Valmennusohjelmasta kiinnostuneet yrittäjät voivat ottaa yhteyttä Virve Antinojaan (virve.antinoja@centria.fi) ja Anna-Mari Simunaniemeen (anna-mari.simunaniemi@oulu.fi).

 

Comments are closed.