• Suomi
  • English

Viennin ensiaskeleet – mitä ulkomaankaupan käynnistäminen vaatii

Koillismaan ydinryhmän tapaamisessa Kuusamossa 1.12.2016 Jukka Mursu esitteli Kero Hirsitalojen toimintaa ja sen tuotetta, joka on muoviton hirsitalo. Hän kertoi yrityksen historian ja kehityskulun tähän päivään.

Suurena ajankohtaisena muutoksena ja suurena kehitysharppauksena yrityksellä on laajemman vientitoiminnan aloittaminen. Yritys on solminut puitesopimuksen Ruotsin valtion kaivosyhtiön LKAB:n kanssa. Yritys toimittaa hirsirakennuksia Kiirunaan viiden seuraavan vuoden aikana. Kiirunan kaupunkihan siirretään kaivostoiminnan laajenemisen vuoksi uuteen paikkaan ja siitä seuraa noin 5000:n uuden asunnon tarve. Kero Hirsitalot Oy:n puitesopimuksen mukaiset toimitukset alkavat toukokuussa 2017. Yritys investoi mm. välivaraston rakentamiseen toimituskyvyn varmistamiseksi. Yrityksen liikevaihto tulee lähes kymmenkertaistumaan tulevien vuosien aikana.
31243308751_a8ddd94720_z

Yrityksellä on ollut jo entuudestaan hyvin ruotsalaisen yrityskulttuurin tunteva yhteistyökumppani Ruotsissa. Hänen myötävaikutuksella syntyi tämäkin puitesopimus LKAB:n kanssa. Yritys on saanut tämän puitesopimuksen julkaisemisen jälkeen valtavasti julkisuutta Suomessa ja se on johtanut suureen kiinnostukseen yrityksen tuotteita kohtaan myös kotimarkkinoilla. Yritys käyttää markkina-argumenttinaan hirsirakennuksiensa muovittomuutta ja  rakennuksien ekologisuutta.

Kero Hirsitalot on erinomainen esimerkki viennin onnistuneesti käynnistäneestä mikroyrityksestä.

Tiivistettynä Kero Hirsitalot Oy:n kasvun ja vientitoiminnan avaimet:

  • Jukka Mursu: ”Maailman paras tuote”
  • Oikeat henkilöt oikeassa paikassa
  • Aktiivinen myyntihenkilö
  • Toimiva verkosto
  • Näkyvyys verkossa ja sosiaalisessa mediassa

Koillismaan ydinryhmän tapaaminen 1.12.2016 klo 18.00–19.45 Kero Hirsitalot Oy:llä
http://kerohirsitalot.fi/ 
Teema: Viennin ensiaskeleet – mitä ulkomaankaupan käynnistäminen vaatii

Comments are closed.