• Suomi
  • English

SavoGrown alueen (etä)ydinryhmäilta Suonenjoella Iisveden Veistämö Oy/ Niilo Kalsi

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
29.04.2020 klo 17:30 - 20:00


Illan teemana: “Verkostoituminen ja sen hyödyt”

Illan alkuun 30 min (klo 17.30-18.00) keskusteltiin Korona-tilanteen vaikutuksista kunkin liiketoimintaan.

Sen jälkeen (klo 18-20) Niilo kertoi yrityksestä (Iisveden Veistämö) ja sen verkostoitumisesta; kuinka on verkostoitunut laajasti ja mitä se on tuottanut yritykselle: Advisory Boardin (11 kovaa ammattilaista auttaa lähes maksutta), jatkuvasti eteenpäin kehittyviä jatkokontakteja (mm. uusi tuotemuotoilu), tukea monelta taholta. Ilta striimattiin Suonenjoelta Iisveden Veistämön näyttelytilasta Kutvosen kulmasta, jossa on esillä yrityksen Opilion-tuoteperheen tuotteita. Illan aikana tehtiin näyttelytilassa kierros, jonka aikana Niilo esitteli tuotteiden ideaa ja kokosi erikokoisia tuoleja näytiksi, kuinka nopeaa kalusteen kasaaminen hänen kehittämällään tekniikalla on.

Alkuun Niilo kertoi tilan eli Kutvosen liikehuoneiston historiasta. Tila on Julius Kutvosen huonekalutehtaan myymälätila.

Illan teeman mukaisesti Niilo kertoi verkostonsa rakentamisesta, joka tällä hetkellä koostuu mm. parista kymmenestä asiantuntijasta. Kaikki he ovat valikoituneet tuomaan selkeää lisäarvoa yrittäjälle. Yritystarinan kuuntelemien sai välillä jopa hengästyttämään, kun kuunteli, mitä kaikkea on tapahtunut reilun vuoden aikana siitä, kun yrittäjä soitti Suonenjoen elinkeinoasiamies Olli Kokanderille esitelläkseen ideaansa kotinsa pihapiirissä olevassa veistämössä.

Illan loppupuoliskolla mikroyrittäjyyden tutkija Riitta Forsten-Astikainen Oulun yliopistosta/ Mikroyrittäjyyden tutkimuskeskus MicroENTRE:stä alusti ja opasti osallistujille verkostoitumisen työkalun käyttöön.

Illan 5 pointtia verkostoitumisesta:

  1. Verkostoituminen vaatii: Rohkeutta, nöyryyttä (myöntää etten osaa kaikkea) ja avoimuutta.
  2. Asiantuntijat auttavat  (jopa maksutta), kun kysyy rohkeasti.
  3. Verkostoituessa kannattaa miettiä, mitä osaamista tarvitsen ja mitä minulla ei itelläni ole.
  4. Verkostoituessa kannattaa miettiä, mistä osaamista voi saada.
  5. Jokainen asia on hoidettavissa – kautta jos toista, nyt tai myöhemmin.

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.