• Suomi
  • English

SavoGrown ydinryhmätapaaminen Suonenjoella keskiviikkona 28.2.2018 klo 18.00-20.00

Päiväys ja aika
28.02.2018 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Kuntokeskus Timmi Oy


 

 

SavoGrown alueen helmikuun ydinryhmätapaaminen pidettiin Suonenjoella 28.2.2018 Kuntokeskus Timmi Oy:ssa. Illan isäntänä oli yrittäjä Tuomas Kullaa ja valitsemanaan aiheena “Muutos on mahdollisuus liiketoiminnassa.” Illassa oli mukana etäyhteydellä osallistujia Pielavedeltä, Vesannolta ja pääkaupunkiseudulta.

 

 

Illan aluksi Tuomas esitteli liiketoimintaansa ja kuntosalin tiloja sekä kehittämissuunnitelmiaan. Kuntokeskus Timmi ei kuulu mihinkään valtakunnalliseen ketjuun, vaan toimii itsenäisesti ja omannäköisesti. Illan teema muutoksesta syntyi Tuomaksen mielessä liiketoiminnan kehittämisideoiden perusteella. Hänen mielestään kaikkeen muutokseen tulisi suhtautua positiivisesti, koska ei voi aina tietää, mitä muutos loppupeleissä tuo ja mihin se voi johtaa. Lisäksi Tuomas peräänkuulutti sitä, että pienelläkin paikkakunnalla yrittäjillä tulisi olla rohkeutta muutoksiin ja uudistuksiin jämähtämisen sijasta. Illan aikana todettiin, että tämän hetken ja tulevaisuuden asiakkaat ovat entistä vaativampia ja tietoisia vaihtoehdoista, joten paineet muutoksiin tulevat yleensä sieltä, mistä rahakin yritykseen tulee.

 

http://kuntokeskustimmi.fi/

 

Illan teemaa lähestyttiin neljän pohdintatehtävän kautta:

  1. luettele kolme liiketoimintasi kannalta elintärkeää asiaa
  2. mitä tapahtuu, jos niitä ei ole saatavilla?
  3. miten seurauksiin voi varautua etukäteen?
  4. millainen muutos ilahduttaisi asiakkaitasi?

 

Lunnollisesti asiakas nousi elintärkeiden asioiden listalla ykköseksi, sillä ilman asiakkaita liiketoiminta loppuisi. Muita elintärkeitä asioita olivat omat tilat ja sijainti, ammattitaito ja mahdollisuus/kyky sen ylläpitämiseen ja kehittämiseen, asiakaspalvelun laadun ylläpitäminen, henkilökunta, osaaminen synnyttää tarpeita asiakkaille, oman motivaation, mielenkiinnon  ja jaksamisen säilyminen, verkostojen ja yhteistyökumppanien säilyminen ja laajeneminen sekä toimialueen menestyminen ja toimeliaisuus.

 

Illan aikana nousivat esiin seuraavat viisi pointtia:

  1. se, miten suhtautuu muutokseen, ratkaisee paljon (positiivinen vai negatiivinen suhtautuminen); asenne, että muutos on aina mahdollisuus
  2. muutos merkitsee aina epämukavuusalueelle siirtymistä, mutta sieltä yleensä löytyvät uudet ja kiinnostavat asiat
  3. muutosta tulisi ajatella myös asiakkaan näkökulmasta. Yleensä muutokset ilahduttavat ja tuovat uusia asiakkaita tai lisäkauppaa
  4. muutoksia olisi hyvä ennakoida; mitä sitten, jos …
  5. muutos pitää virkeänä. Erään yrittäjän kommenttia lainaten “etenkin kevät on vaarallista aikaa!”

 

Kuvia Kuntokeskus Timmin tiloista ja ydinryhmäläisistä. Viimeisessä kuvassa on Pielaveden “sivukonttorin” osallistujat etäyhteyden päässä aluevastaava ja elinkeinoasiamies Aarno Niskasen hoidellessa yhteyttä.

 

   

   

 

 

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.