• Suomi
  • English

SavoGrow-alueen ydinryhmäilta – onnistunut omistajanvaihdos

Päiväys ja aika
27.03.2019 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Team-Steel Oy


 

Maaliskuun SavoGrow-alueen ydinryhmätapaaminen pidettiin Rautalammilla Team-Steel Oy:llä. Iltaa isännöivät yrittäjäpariskunta Sami Räsänen ja Mari Kaislasuo ja aiheena oli onnistunut omistajanvaihdos.

Alihankintakonepajana toimiva Team-Steel Oy on erinäisten vaiheiden ja omistajien jälkeen päätynyt Sami Räsäsen omistukseen. Hän on yrityksen entinen työntekijä, joten hän tiesi, mitä osti ja mihin ryhtyi. Pitkä ura suunnittelijana alalla on tuonut näkemystä yrityksen kehittämismahdollisuuksista.

Yrityksen erikoisosaamista ovat yksilölliset teräsrakennetoteutukset kuten  komponentit, kantavat teräsrakenteet sekä teollisuuden teollisuuden tarvitsemat teräsrakenteet. Palveluihin kuuluvat levy-, hitsaus- ja kokoonpanotyöt sekä työmaa-asennukset. Yrityksen asiakkaita ovat mm. Puolustusvoimat, VR Oy:n konepaja, Morehouse Oy ja Ecomet Oy.

 

http://www.team-steel.fi/

 

Illan teemasta nousivat esiin seuraavat viisi pointtia:

  1. Yrityskaupalla on aina hyvät mahdollisuudet onnistua, mikäli ostaja tuntee yrityksen. Tässä tapauksessa ostaja oli työntekijä, jolla oli hyvä käsitys yrityksen tilanteesta ja toisaalta näki työnsä kautta eri kehittämismahdollisuuksia.
  2. Usein yrityskaupan rahoittajan vakuuttaminen vaatii aikaa ja toimenpiteitä, jotta saa synnytettyä kassavirtaa ja positiivista tuloskehitystä. Harva yrityskauppa etenee nopeasti.
  3. Ostetun henkilöstön sitouttaminen on tärkeä vaihe jatkon kannalta. Mikäli ostaja ei ole työntekijöille tuttu, edellyttää uuden tilanteen alkuvaihe avoimuutta ja riittävää tiedottamasti asioiden etenemisestä ja mahdollisista muutoksista. Näin voidaan minimoida esim. muutosvastarinnan syntyminen.
  4. Tilannetta, missä myyjä jäisi töihin yritykseen, kannattaa miettiä tarkasti. Hiljaisesta tiedosta on varmasti apua, mutta vaarana on toisaalta se, että entinen yrittäjä alkaa muodostaa henkilöstön keskuudessa klikkiytymää ja laittaa ns. kapuloita rattaisiin.
  5. Suomessa yritysten kiertonopeus on liian hidas ja yrityksiä ei hoideta useinkaan siten, että ne olisivat myyntikunnossa koko ajan. Yrityksestä luopumista esim. myynnin kautta pitäisi alkaa miettiä samalla, kun yrityksen perustaa (tai ostaa).

 

 

Kuvia illasta:

      

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.