• Suomi
  • English

SAVOGROW-ALUEEN YDINRYHMÄTAPAAMINEN SUONENJOELLA: “YouTube -videoiden tekeminen ja julkaiseminen”

Päiväys ja aika
29.01.2019 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Sisä-Savon Liikennekoulu


 

Tammikuun SavoGrow -alueen ydinryhmän tapaaminen oli  29.1. 2019 Suonenjoella. Isäntänä toimi Esko Paananen Sisä-Savon Liikennekoulu Oy:sta ja illan aiheena oli YouTube-videon tekeminen ja julkaiseminen.

 

Illan aluksi yrittäjä kertoi siitä, miten autokouluala on viime vuosina muuuttunut. Heinäkuussa 2018 astui voimaan uusi ajokorttiuudistus. Uudistuksessa mm. ajokortin hankkimiseen vaadittavien ajotuntien minimimäärä puolitettiin ja samalla ajotestin vaatimuksia tiukennettiin. Vanhassa mallissa ajotestin eli ”inssin” läpäisi noin 70 prosenttia kokelaista ensiyrittämällä. Asiantuntijan mukaan jatkossa pelkällä vähimmäisopetuksella tähän yltää yhä harvempi.

Tutustu yritykseen alla olevasta linkistä:

http://sisasavonliikennekoulu.fi/

 

Yrittäjän toinen bisnes on nimeltään “Tehoheinäin.” Se on terillä ja haravan piikeillä varustettu harava, joka mahdollistaa puun taimien ympärille kasvavien heinien raivaamisen. Tuotteella on mallisuoja ja sitä myydään iisalmelaisessa metsänomistajan verkkokauppa Savotan Puodissa.

https://www.savotanpuoti.fi/Tehoheinain

 

Illan teemaan liittyen elinkeinoyhtiö SavoGrown asiantuntijat Elina Välkky ja Petri Markkanen alustivat videoiden tekemisestä kännykällä, edintointiohjelmien käyttämisestä sekä valmiin videon julkaisemisesta You Tubeen.

 

Illan teemasta nousivat esiin seuraavat viisi pointtia: 

  1. Ihmiset eivät jaksa katsoa pitkiä videoita. Siksi videon tulee olla lyhyt, napakka ja hyvin kiteytetty.
  2. Joka asiassa ensivaikutelma ratkaisee pelin. Siksi alku on tärkeä videossakin, jotta se herättää katsojan kiinnostuksen ja motivoi katsomaan loppuun saakka.
  3. Runsaasta, monipuolisesta ja eri kuvakulmista kuvatusta materiaalista on helppo koostaa mielenkiintoinen video. Niukka materiaali voi näyttäytyä videossa “sisällön köyhyytenä.”
  4. Keep it simple -ajattelu on aina varmaa. Erilaiset kikkailut voivat kääntyä tekijäänsä vastaan, koska ne voivat aiheuttaa mm. ongelmia kuvan laatuun.  Erityisesti ääneen kannattaa panostaa. Huonolaatuinen ääni karkottaa katsojan helposti.
  5. Hyviä editointiohjelmia:

 

Liitteenä illan materiaali, missä mm. opastus kuvakaappausten muodossa You Tube-latauksesta.

Video-tärpit

 

Kuvia illasta. Lukekaapa mainio lehtileike ajokortin historiasta. Joskus on pitänyt todistaa, että rokotukset ovat kunnossa ja muutenkin nauttii yleistä kansalaisluottamusta ennen ajokortin saantia.

               

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.