• Suomi
  • English

SavoGrow-alueen ydinryhmätapaaminen Rautalammilla 7.8.

Päiväys ja aika
07.08.2018 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Sahalan Kartano


 

 

SavoGrow-alueen syyskauden ensimmäinen ydinryhmäilta oli Sahalan kartanossa tiistaina 7.8.2018. Illan isäntänä toimi yrittäjä Veli-Jussi Jalkanen ja illan teemana oli “Työergonomia ja sen vaikutus jaksamiseen, tuottavuuteen ja moniin kansansairauksiimme.” Illan aikana  opittiin ymmärtämään, miten stressiä siedetään ja hallitaan, kuinka vältetään flunssat ja sairastumiset sekä pidetään hyvää työkykyä ja tehokkuutta yllä leppeästi.

 

Kuten opastetaulu kartonoon johtavan tien alussa kertoo, on yrittäjä Jalkanen  ns. portfolioyrittäjä ts. hän omistaa samanaikaisesti useampi taloudellisesti aktiivisia yrityksiä. Fyysisesti kyseessä on yrittäjän kotitila ja syntymäkoti, missä hän jatkaa maataloutta ja metsätuotantoa. Se, mistä Sahalan kartano on erityisesti ihan globaalillakin tasolla tunnettu, on Salli-satulatuoli, jonka idean ja prototyypin isä Veli-Jussi jalkanen on. Tuolien tuotanto sijaitsee ko. kartanon tiloissa entisessä navetassa. Lisäksi tuotantoa on myös Kiinassa. Nykyinen liikevaihto Salli-satulatuolien osalta on n. 5 miljoonaa euroa.

 

Seuraavassa linkissä on tarinaa satulatuolin historiasta sekä tulevaisuuden näkymistä:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/satulatuoli-liikeidea-ratkaisi-kehittajansa-omat-selkavaivat/i24i8qfh

 

 

 

Seuraavasta linkistä pääset tutustumaan Sahalan kartanoon:

https://www.sahalankartano.fi/

 

Salli tuoteperheeseen pääset tutustumaan seuraavan linkin kautta:

https://salli.com/

 

Uusimpana liiketoimintana on Elämysten ja ystävyyden kartano, joka keskittyy mm. hyvinvointikoulutuksiin osin retriittimäisissä olosuhteissa. Tutustu tarkemmin alla olevan linkin kautta:

http://eyk.fi/

 

Yrittäjä Veli-Jussi Jalkasen vahvana missiona on suomalaisten terveyden kohentaminen ja ennen kaikkea eri sairauksien ja vammojen ennaltaehkäisy (salli tuoteperheen ergonomiset tuotteet). Illan keskusteluissa Veli-Jussi korosti ihmisellä unen, ravinnon ja liikunnan merkitystä jaksamisessa ja vireystilan ylläpidossa.

 

Illan teemasta nousivat esiin seuraavat viisi pointtia:

  1. Nukkumistakin pitää opetella ja uneen valmistautua. Etenkin ihmisten elämään tulvahtanut sometus siirtää helposti nukkumaanmenoa sekä aktivoi aiovja liikaa, jolloin unen saanti häiriintyy. Pari tuntia ennen nukkumaanmenoa tulisikin olla ns. somevapaata aikaa. Sama pätee myös televisioon.
  2. Jo vähäinenkin liikunta (mutta mieluiten tunti päivässä)  hyötyliikunta mukaan lukien  auttaa fysiikan ylläpidossa ja ehkäisee sairauksia ja ylipainoa. Lisäksi metsässä ja ylipäänsä luonnossa liikkuminen vaikuttaa mieleen positiivisesti, rentouttaa sekä poistaa stressiä.
  3. Sauna on suomalainen terveyden tyyssija
  4. On väliä, mitä syöt. Mausteita kannattaa opetella hyödyntämään, sillä niillä on merkittäviä terveysvaikutuksia
  5. Lääkkeiden suhteen kannattaa olla kriittinen ja syödä niitä vain jos on pakko

 

Aiheeseen liittyviä aineistoja, joihin illan isäntä Veli-Jussi Jalkanen on ollut antamassa työpanoksensa:

Many potentilas of sauna and cold chock_

Sauna_health booster_short

 

 

Kuvia kauniista kartanon miljööstä. Päärakennuksen takana oleva rakennus on satulatuolien tuotantotila.

 

 

 

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.