• Suomi
  • English

SAVOGROW-ALUEEN YDINRYHMÄTAPAAMINEN KEITELEELLÄ

Päiväys ja aika
24.04.2019 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Tmi Marko Metso


 

 

Huhtikuun SavoGrow -alueen ydinryhmän tapaaminen oli Keiteleellä sahuri Marko Metson luona. Illan aiheena oli “Yritysmuodon valinta – eri yritysmuotojen edut ja haitat, sekä verkostoitumisen merkitys liiketoiminnalle.”

 

Yrittäjä Marko Metso on aiemmin ollut maatalousyrittäjä, mutta tuotannon muutos tapahtui muutama vuosi sitten ja navettaan lehmien tilalle tuli sahauslaitteita, höyliä  ja puutavaraa.

 

Yrittäjä on erikoistunut Siperian lehtikuuseen, joka on kestävä materiaali rakentamiseen sekä ulko- että sisätiloissa ja sen käyttö yleistyy vuosi vuodelta. Lehtikuusi on ekologinen vaihtoehto; hyvin kulutusta ja lahoa kestävää ilman puun käsittelyaineita.Suosituimmat käyttökohteet ovat ulkoverhouslaudat, terassikannet, pihakalusteet ja -rakenteet. Se on ympäristöystävällinen ja terveellinen vaihtoehto sekä  kaunis puumateriaali. Sen tiukkasyinen ilme ja kaunis ruskeanpunertava väri sopivat  kohteisiin, joissa tarvitaan persoonallista ja kulutusta kestävää puuainesta. Puuaineen tunnusomaisia piirteitä ovat voimakkaasti kehittyneet sydän- ja kesäpuuosa.  Jos lehtikuusi on säälle alttiina, muuttuu se ajan myötä harmaaksi eli “keloontuu.”

 

Yrittäjä toimii aktiivisesti Suomen sahayrittäjät ry:ssä, jonka kautta on lanseerattu “Lähipuu” -sertifikaatti ja jonka myös yrittäjä Metso on saanut. LÄHIPUU® on merkki ympäristön puolesta, tuotteet ovat sertifioidusta suomalaisesta metsästä, hiilijalanjälki on pieni, työ on 100 % suomalaista ja kaikki tämä mahdollistaa kuluttajalle vastuullisen arvovalinnan.

 

Yrittäjän yritysmuoto on tällä hetkellä toiminimi, mutta pohdinnassa on ollut yritysmuodon vaihtaminen osakeyhtiöksi. Tätäkin asiaa pohdimme illassa.

 

Illan aiheesta nousivat esiin seuraavat viisi pointtia:

  1. Maaseudulla vanhoissa navetoissa ja konehalleissa on paljon yritystoimintaa ja alueen elinvoimaa lisäävää toimintaa, joka ei välttämättä näy ulospäin ja  mm. kaupungeissa asuville.
  2. Yrittäjän usko realistisesti omaan toimintaansa ja ideoihinsa mahdollistaa kasvun ja kehityksen. Tässä tapauksessa Siperian lehtikuuseen erikoistuminen on aikanaan aiheuttanut kulmien kohottelua eri tahoilta, mutta onkin osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi.
  3. Ekologisuuden ja eettisyyden huomioiminen on nykyajan ja etenkin tulevaisuuden kilpailuvaltti.
  4. Yritysmuodon valinnan pohdinta on toiminnan kehittymisen myötä perusteltua. Ennen muutosta on kuitenkin syytä  keskustella asiantuntijoiden kanssa, jotta muutos toteutuu hallitusti.
  5. Paikalliset elinkeinotoimijat tuntevat alueensa sekä lainsäädännön. He ovat ensimmäinen (ja usein muita ei tarvita) taho, jonka kanssa on hyvä käydä yritysmuodon vaihdon asiaa läpi. Heillä saattaa olla kokemusta vastaavanlaisista tilanteista ja niiden etenemisestä sekä lopputuloksesta.

 

Kuvia illasta:

        

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.