• Suomi
  • English

SavoGrow -alueen tapaaminen Pielavedellä

Päiväys ja aika
18.06.2019 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
RuukkuMaa Ay


 

Kevään viimeinen MikroGrow -ydinryhmäilta pidettiin SavoGrow-alueella RuukkuMaa Ay:n yrittäjän Susanna Hotarin emännöimänä Pielaveden PopUp -kaupalla (os. Toritie 8, Pielavesi) klo 18-20. Illan teeamana oli : “Verkostoituminen konkreettisesti.”

 

Illan aluksi teimme yritysvierailun Susannan keramiikkatiloihin, missä oli nähtävillä mm. Sylvi-uuni ja kuulimme siihen liittyvän tarinan.

 

RuukkuMaan kotisivut sekä Instagram-osoite:

 

http://ruukkumaa.fi/

https://www.instagram.com/susannahotari/?hl=fi

 

RuukkuMaan tuotteet ovat sekä käyttöesineitä että sisustuselementtejä. Pienet sarjat koostuvat kupeista, kipoista ja erilaisista tarjoiluastioista.  Suuret vadit, vaasit ja ruukut ovat uniikkitöitä,  joita yrittäjä tekee tarvittaessa myös tilauksesta. Tuotantoon kuuluvat myös sisustuselementit kuten laatoitukset, joita yrittäjä suunnittelee ja toteuttaa tilaustöinä,  sekä pienemmät sisustuksen osat kuten ovien tai naulakkojen nupit.

 

Yrittäjällä on tuotannossaan käytössä lieskauuni eli puupolttoinen keramiikkauuni Sylvi.  Keramiikan poltto lieskauunissa on polttomenetelmä,jossa saadaan erilainen lopputulos esineisiin kuin sähköuunissa. Hapettomuudella ja eri puulaaduilla on vaikutusta lasitepintaan ja esineisiin. Havupuut palavat pitkällä liekillä,josta esineisiin tulee lieskakuviointia ja tuhkalasitusta. Esimerkiksi omenapuusta saa hyviä lämpimän ruskeita sävystä. Puupolton yhteydessä on mahdollista käyttää myös suolaa ja soodaa, joilla saadaan erilaisia efektejä. Reduktiopoltolla saadaan myös savimassaan erilaisia sävyjä,kun savesta palaa happimolekyylit pois. Puupoltossa lopputulokset ovat aina yllätyksellisiä.Itse poltto-tapahtuma on hyvin elämyksellinen ja yhteisöllinen kestäessään jopa yli 20 tuntia. Lieskauunilla on mahdollista tehdä niin käyttöesineitä kuin taidekeramiikkaa.

 

Illan teemasta nousivat esiin seuraavat viisi pointtia:

  1. Verkostoitumisen kantavana voimana ja hyötynä on kunkin verkostoon kuuluvan sosiaalisen pääoman kasvaminen, joka syntyy vastavuoroisuuden ja vertaiskeskustelujen ja -tuen kautta.
  2. Verkostojen ominaispiirteenä on se, että osa jäsenistä on aktiivisia, osa osallistuu toimintaan ajoittain ja osa on passiivisena osapuolena. Verkostojakin tulee johtaa, mikäli toivotaan pitkäjänteistä toimintaa. Ilman johtajuutta verkosto kuolee melko nopeasti.
  3. Luottamus on verkostojen voiteluaine.
  4. Yrittäjällä(kin) on mahdollisuus liittyä lukuisiin verkostoihin. Oman jaksamisen ja ydinliiketoiminnan sujuvuuden kannalta on kuitenkin oleellista, että on tarkkana siitä, mihin lopulta lähtee mukaan. Kullakin verkostolla tulee olla tavoite ja visio. On hyvä punnita ennen verkostoon liittymistä, onko sen tavoitteet linjassa oman liiketoiminnan kehittymisen kannalta vai onko verkosto liiaksi aika- ja resurssisyöppö.
  5. Kehittymisen kannalta on hyvä tutustua ja osallistua vierailtakin tuntuviin verkostoihin. Omissa piireissä pyöriminen ei avarra ajattelua eikä hoksauta asioita yrittäjän päässä. Vieraat ja oman mukavuusalueen ulkopuolella toimivat verkostot voivat johdattaa täysin uuden äärelle etenkin jos itse toimii avoimin mielin.

 

Kuvia illasta:

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.