• Suomi
  • English

Rovaniemen ydinryhmätapaaminen – jälleenmyynti

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
20.06.2018 klo 18:00 - 20:00


Mandragoran yrittäjä Olli on rautainen asiakaspalvelun ammattilainen. Asiakkaan verkoston jäsen Zarja oy:n Tarja. Kuvast puuttuu yrritäjäpariskunnan toinen puolisko Paula.

Kasvuverkosto Lappi kokoontui Rovaniemellä juhannuksen korvalla. Iltaa hostasi Kahvi- ja teekauppa Mandragora Rovaniemen keskustassa. Mandragora halusi nostaa illan aiheeksi jälleenmyynnin, ja sen kaksinaiset haasteet.

Mandragora itse toimii sekä maahantuojana, tuoden maahan muunmuassa suosittuja Tea Pigs – tuotteita. Toisaalta he jälleen myyvät muiden tuotteita. Miten siis tuotteita saa tarjolle uusiin jälleenmyynti pisteisiin, ja toisaalta, miten jälleemyyjä löytää uusia hyviä tuotteita myyntiin. Illan aihetta oli alustamassa Arctic Warriorsin Tuija Kauppinen Rovaniemeltä.

Kahvi- ja teekauppa Mandragora

Teevalikoima Mandragorassa on huima.

Mandragora on kahviin, teehen ja suklaaseen erikoistunut sympaattinen kauppa aivan Rovaniemen ydinkeskustassa. Edellämainittujen tuotteiden lisäksi myymälä toimii lappilaisten tuotteiden, kuten Arctic Warriorsin ja Arctic Superfoodsin myyntipaikkana ja ikäänkuin showroomina. Kaupan valikoimat ovat todella mahtavat, erityisesti teetä löytyy todella montaa erilaista sorttia, mustaa, vihreätä ja valkeata, ja tietysti kattava valikoima Tea Pigs -tuotteita. Liikkeen suklaat ovat käsintehtyjä, erikoisuutena erimakuiset artesaani tryffelit. Niitä oli myös tarjolla illan tapaamisessa!

Käsin tehtyja tryffeleitä useita eri makuja.

 

Arctic Warriors ja jälleenmyynti

Tuija kertoi Leijonan luolastakin tutun Arctic Warriorsin jälleenmyynin alkutaipaleesta. Arctic Warriors on lappilainen vastaus kaiken maailman superfoodseille, sillä tuotteet on valmistettu puhtaasti lappilaisista yrteistä. Yhtiön päääpaikka on tila Rovaniemen Narkauksesta. Aluksi Arctic Warriorsin tuotteita oli saatavilla pääosin luontaistuotekaupoista. Nyt sekä tuote on kehittynyt, myynti vetänyt, että markkina muuttunut, ja Arctic Warriorsin tuotteita löytyy myös markettien hyllyiltä. Oma polkunsa on ollut tukkumyyntiin menemisellä, kuin myös ravintoloiden raaka-aineeksi pääsemisellä.

Tuija Kauppinen kertomassa Arctic Warriorsin jälleenmyynti-tarinaa verkoston yrittäjille.

Aihe herätti paljon keskustelua, kokemuksia jaettiin puolin ja toisin. Tuija antoi rohkaisevan kuvan esimerkiksi myynnin suhteen, joka ei välttämättä ole omassa substanssissaan taitavan mikroyrittäjän suurin vahvuus. Puhelin on tärkein myyntiväline, ja puhelinmyyntiin voi myös oppia.  Esille nousi myös hinnoittelun haastavuus erityisesti tukkuihin lähdettäessä. Tuija myös muistutti, kuinka joka paikaan ei kannata välttämättä edes haluta myyntiin.

Illan neljä tärppiä jälleenmyyntiin liittyen

  1. Puhelimitse kontaktointi on usein tehokkain tapa. Tarvitaan ahkeraa puhelimeen tarttumista, ja siihen voi oppia. Myös henkilökohtaiset tapaamiset hyviä, niitä niin paljon kuin vain on käytännössä mahdollista, johtavat kaikista varmimmin kauppaan.
  2. Mieti, mihin haluat tuotteesi myyntiin, mihin tuote sopii, ja mistä sinun asiakkaasi löytävät tuotteesi. Mieti myös tulevaisuuden tavoitepaikka, minne haluat tuotteellasi päästä.
  3. Tukkukauppa on oma lukunsa, mutta ehdottomasti mahdollinen tavoite. Pakottaa skaalautumaan. Sopimukset neuvoteltavissa sielläkin. Välttämättä keskenään kilpailevat tukut eivät ole hyvä paketti, vaan panostaminen kannattaa.
  4. Myyntiä ei voi lopettaa onnistumiseen. Jo hankitut asiakkaat ovat kaikista parhaita, asiakkuuksia pitää hoitaa ja helliä. Uusiakin pitää hankkia, isotkin asiakkaat voivat lopettaa, tai perääntyä koska vain.

Rovaniemen ryhmä jäi illan myötä heinäkuuksi kesätauolle. Seuraava kokoontuminen on 22.8. Digijuulian emännöimänä. Sitä ennen tervetuloa kaikki osallistumaan verkoston yhteiseen matkaan Stora Nolia -messuille Piteåån!