• Suomi
  • English

Rovaniemen ydinryhmäilta – yrittäjän jaksaminen ja hyvinvointi

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
19.06.2019 klo 18:00 - 20:00


Jaksaminen ja hyvinvointi koskettavat jokaista yrittäjää, ja aihetta onkin syytä pysähtyä miettimään. Rovaniemen verkoston kesäkuun ydinryhmäiltaa juhannusviikolla isännöi Crossfit Rovaniemi ja yrittäjät Timo Autto sekä Merle Soppela.  Liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaisina, sekä omaa urheilijan uraa tehneinä, Crossfit Rovaniemen yrittäjillä on asiantuntemusta aiheesta. Heillä on myös omia kokemuksia niistä haasteista, joita yrittäjällä oman hyvinvoinnin vaalimiseen liittyy.

Kuvan on ottanut Kota Collective, ydinryhmämme jäsen.

Crossfit Rovaniemi on reilun vuoden “uusi” sali Rovaniemen keskustassa. Sali on panostanut alusta asti yhteisöllisyyteen, mikä on crossfitin yksi kantavista ajatuksistakin. Sali on jäsenilleen kuin olohuone, minne on helpoo piipahtaa, vaikka juuri silloin ei treenaamaan olisi tulossakaan. Asiakkaat ovat sitoutuneita, porukan muodostama yhteisö on lämmin ja helposti lähestyttävä. Keskimääräinen asiaks käy salilla noin kolme kertaa viikossa.

Crossfitin rajusta maineesta huolimatta kyseessä on helposti lähestyttävä ja jokaiselle sopiva laji. Salilla on tuntikalenterissa eristeisten crossfit-treenien lisäksi myös kehonhuoltoa ja pilatesta. “Boksin” asiakkaissa on niin kisoissa kävijöitä, kuin ihan tavallisia kuntoilijoita. Yrittäjä Timo Autto on salin päävalmentaja ja vastaa harjoitusten ohjelmoinnista. Ohjelmointi on tavoitteellista ja progressiivista, mikä takaa kehittmisen kaikenkuntoisille. Saman harjoituksen voiva tehdä eri kuntotasoiset ihmiset yhtäaikaa ja hyvällä yhteishengellä.

Uusien yrittäjien alku on ollut vauhdikas. Päätökset salin perustamisesta ovat olleet nopeita, ja itse salin avaaminenkin tapahtui muutamssa viikossa. Jo tässä vaiheessa yrittäjät ovat oppineet, miten työ voi käydä raskaaksi, vaikka sitä rakastaisi.

“Jos epäröit, mistä aloittaa oman hyvinvoinnin vaaliminen, aloita se nukkumisesta.”

Merle on entinen alppihiihtäjä maajoukkuetasolta. Hän kertoo oman pelastuksensa löytyvän juurikin tästä taustasta. Hän on oppinut jo ammattiurheilija vuosinaan vaalimaan jaksamista. Urheilijan on aina huomioitava lepo, jotta seuraavana päivänä on hyvässä harjoittelukunnossa. Näin Merle nostaakin yksinkertaiseksi hyvinvointi ohjeeksi nukkumisen. “Jos epäröit, mistä aloittaa oman hyvinvoinnin vaaliminen, aloita se nukkumisesta.”

Yrittäjäporukalla on selvästi myös hauskaa keskenään, ja työmaalle on mukava tulla. He nostavatkin salin yhteisöllisyyden myös omaksi, yrittäjän voimavarakseen. “Ympäröi itsesis mukavilla ihmisillä.” Merle nostaa esille vielä yhteistyön toimivuuden ja luotettavuuden: yrittäjän mieli on vapaapäivinäkin paljon kevyempi, kun hän voi luottaa, että yrityksen asiat sujuvat ilman häntäkin. Näin voi aidosti poissaollessaan olla irti työstä.

“Ympäröi itsesi mukavilla ihmisillä.”

Yrittäjäporukan keskustelu kosketteli myös oman hyvinvoinnin seurantaa, erityisesti hyvinvointia mittaavia tuotteita, rannetietokoneita ja vaikkapa Oura-sormusta. Yrittäjillä on erilaisia kokemuksia näistä apuvälineistä, osalle ne ovat ollet jopa stressin aiheuttajina, kun niiden vaatimuksia on yritetty toteuttaa.