• Suomi
  • English

Etäyritysvierailu: OLONordic/Kopio-Raksa & Kaltereiden katkaisu -työpaja

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
13.05.2020 klo 17:30 - 20:00


Illan aihe jatkaa huhtikuun illan teemoja. Ilta toteutetaan webinaarina.

Asioiden ja oman tekemisen ajattelu edes hieman uudesta ja oudostakin vinkkelistä (out-of-the-box) voi muuttaa liiketoiminnan suuntaa. Ihmisen tulisi enemmän ja rohkeammin ylittää totuttuja rajoja. Edes vähäsen on jo sinänsä hyvä juttu. Toisaalta liian moni kuitenkin tyytyy jo tuohon vähäiseenkin. Osa luulee olevansa pidemmälläkin, vaikkei olisikaan. Silloin käy niin kuin mm. vuoden urheilija Leo-Pekka Tähti sanoi: ”Kehitys pysähtyy tyytyväisyyteen.”

Työpajassa harjoitellaan tehtävien avulla aivosolujen suuntaamista mahdottomasta mahdolliseen.

Työpajan vetäjänä: projektitutkija Riitta Forsten-Astikainen, Mikroyrittäjyyden tutkimuskeskus MicroENTRE®/ Oulun yliopisto, Kerttu Saalasti Instituutti

Ohjelma

17.30 Yritysesittely OLO Nordic, Jukka Ryhänen

18.00 Kysymykset Jukalle ja osallistuvien yrittäjien kuulumiset

18.30 Out of box -ajattelu – Rohkeasti kohti tulevaa, Riitta Forsten-Astikainen

19.45 Yhteenveto ja jatkosta sopiminen (kesäkuun ilta)

20.00 Illan päätös.

Yhteenveto:

Illan alkuun kuulimme OLO Nordicin (www.olonordic.fi) yritysesittelyn.  Kyseessä on uusi verkkokauppayritys, jonka tarjonnasta voi ostaa hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä kotimaisia tuotteita. Saimme kuulla erinoamisen esityksen siitä, että millaisia asioita tulee ottaa huomioon verkkokauppaa perustettaessa ja sen toiminna alkuvaiheessa tunnettuuden ja myynnin lisääsmiseksi.

Illan koulutuksellisesta osiosta vastasi Riitta Forstén-Astikainen ja aiheena oli Bisnesajattelu hyrskyn myrskyn. Esityksen ydinkohdat olivat:

Ajattelutapoja on erilaisia. On hyvä tunnistaa itselleen tyypillinen ajattelumalli ja tiedostaa, että ajattelutapaansa voi muuttaa ja kehittää. Uudenlainen ajattelu avaa uusia mahdollisuuksia. Osio herätteli miettimään sitä, että pidänkö omasta ajattelutavastani ja miten sitä voisin todella uudistaa. Mitä voisin saada, oppia ja hyötyä uudesta tavasta ajatella? Mitä

Luovuus on kyky ohjata ajattelua ja toimintaa kohti uusia, ennenkokemattomia suuntia. Luovuus eroaa osaamisesta ja oppineisuudesta mutta on myös jatkoa niille. Luovuutta saadaan käyttöön jättämällä vanha, kokeilemalla uutta ja yhdistämällä asioita eri tavalla kuin aiemmin. Luovuuden harjoittelu voi alkaa pienestä käytönnön muutoksesta eikä se vaadi rahallisia panostuksia. Luova ajattelu parhaimmillaan helpottaa elämää ja tuo uutta bisnestä.

Lateraalinen ajattelu on laidoilla tapahtuu laidoilla ja rikkoo parkkiintuneita ajattelun kaavoja. Opettelemalla taitavaksi lateraaliseksi
ajattelijaksi, pystyy löytämään nopeasti uusia näkökulmia ja ratkaisumalleja käsillä oleviin ongelmiin. Lateraalinen ajattelu ei päästä meitä helpolla vaan haastaa meitä tietoisesti katsomaan eri tavalla edessä olevaa ongelmaa, tilannetta ja mahdollisuutta. Jäin pohtimaan, että tietoa ja osaaminen yhdistettynä lateraariliseen ajatteluun ovat monen menestyvän bisneksen taustalla.

Keinoja uudenlaiseen ajatteluun ovat mm. vallitsevien asioiden kyseenalaistaminen, silmien aukipitäminen ja sattuman hyödyntäminen, ennakkokäsitysten hylkääminen, provokaatio, nähdyn ja koetun soveltaminen eli uudelleen tuunaaminen, ajatusleikit ja asioiden käsittely eri järjestyksessä.

Illan tavoite oli haastaa meitä kulkemaan vastavirtaan niin bisneksessä, työssämme ja koko elämässämme. Emmehän mene ojaa pitkin uomassa kipittäen? Meidät haastettiin siihen, että uskaltammalla tarttua luovuuden liaaniin voimme saavuttaa paljon. Jäämme pohtimaan kukin kysymystä, että mitä tämä kohdallani tarkoittaisi?

 

 

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.