• Suomi
  • English

MikroGrow – Varkauden alueen ydinryhmätapaaminen

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
10.04.2018 klo 18:00 - 20:00


 

 

Varkauden ydinryhmän vuoden 2018 neljäs tapaaminen pidetätiin tiistaina 10.4.2018, klo 18, aiheesta ”Patentointi”.  Illan isäntinä toimivat  Savon Automaatio Oy, Pasi Ikonen & Hydro-Set Oy Janne Soininen.Tapaamispaikkana oli Savon Automaatio Oy, Putkitie 2, Sorsakoski.

 

Savon Automaatio Oy on Sorsakoskella Leppävirralla toimiva teollisuusautomaatioon keskittyvä yritys, joka toimittaa  ratkaisut kokonaisuutena ”avaimet käteen”-periaatteella tai vaihtoehtoisesti tekee asiakkaan projektiin esimerkiksi sähkö/automaatiosuunnittelun tai logiikkaohjelmoinnit. Yritys toteuttaa  kokonaan uusien ratkaisujen lisäksi myös vanhojen järjestelmien (esim. tuotantolinja) modernisoinnit. Modernisoimalla vanha järjestelmä voidaan tehostaa tuottavuutta ja käyttömukavuutta kustannustehokkaasti.

https://www.savonautomaatio.fi

 

Hydro-Set Oy on Varkaudessa toimiva 33 vuotta sitten perustettu perheyritys ja  hydrauliikka-alan erikoisliike. Yrityksen valikoimista löytyy   kaikki tarvittava olipa asiakas  rakentamassa uutta tai korjaamassa vanhaa. Hydro-Set Oy on keskittynyt pääasiassa hydrauliikankomponentti ja -tarvike myyntiin, mutta yritys tekee  myös suunnittelua, asennusta ja huoltoa.

http://www.hydro-set.fi/

 

Hydro-Set Oy ja Savon Automaatio Oy ovat tiivistäneet yhteistyötään, mikä edesauttaa kumpaakin yritystä jatkossa tarjoamaan asiakkailleen monipuolisen palvelutarjonnan ja laajemmat kokonaistoimitukset.

 

Patentointi

 

Illan isännät Pasi Ikonen ja Janne Soininen olivat valinneet teemaksi patentoinnin ja koska kyseessä on hyvin spesiaali ala, niin olimme kutsuneet asiantuntijoiksi Kolster Oy:sta Eurooppa-patenttiasiamies Hannu Pitkäsen ja diplomi-insinööri Juho Pörhösen Kuopiosta. He olivat laatineet iltaan keskustelua tukevan esityksen, jonka näet tästä:

 

Patentointi_IPR_Kolster_10.4.2018

 

Illan teemasta nousivat esiin seuraavat viisi pointtia:

 

  1. patenttia ei kannata hakea omaksi iloksi, vaan kilpailijoiden kiusaksi
  2. patentin hakua miettiessä kannattaa selvittää ensin itselleen, mitä hakemisella haluaa saavuttaa?
  3. patenttia voi hakea itse, mutta etenkin kansainvälisiä patentteja hakiessa asiantuntijoiden käyttö (mm. patenttitoimistot) on suotavaa
  4. patentoinnin hyödyt ovat merkittäviä (kopioinnin estäminen, vähemmän kilpailua, parempi hintataso, korkeampi markkinaosuus, tekniikan edelläkävijän roolin korostuminen, lisensiointitulot, oman patentin käyttö ristiinlisensiointiin, patenttisalkun koolla merkitystä yritysten välisissä neuvotteluissa)
  5. internetissä on nähtävillä yli sata miljoonaa patentti-, malli- ja tavaramerkkitietokantaa, joita selaamalla (hakusanat) voi haarukoida sitä, onko oma idea jo mahdollisesti hyödynnetty

 

Tunnelmakuvia illasta Savon Automaatio Oy:n tiloissa:

 

         

 

Tässä tapahtumassa ei ole vapaita paikkoja jäljellä.