• Suomi
  • English

MikroGrow – Varkauden alueen ydinryhmätapaaminen

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
12.03.2018 klo 18:00 - 20:00


 

 

Varkauden ydinryhmän vuoden 2018 kolmas tapaaminen pidettiin maanantaina 12.3.2018, klo 18, aiheesta ”Yrittäjän jaksaminen ja työhyvinvointi”.  Illan emäntänä toimi  EnigmaXperience Ky:n Johanna Teivainen.

 

EnixmaXperience on pakohuonepeli, ajanviete, jossa voi terästää Sherlock Holmes taitojaan. Asiakkaat lukitaan huoneeseen 60 minuutiksi ja päästäkseen pois huoneesta ryhmän on ratkottava vihjeitä ja  avattava lukkoja, jotta huoneen avain löytyisi ja uloskäynti olisi mahdollista. Peli tuottaa osallistujalleen adrenaliinia, jännitystä, muistijälkiä, pakoa arjesta, mindfullnessia sekä onnistumisen tunnetta!

Pakohuonepeli on keksitty Japanissa 2007 ja se on levinnyt Yhdysvaltoihin 2009, Suomeen 2011 ja Varkauteen 2016. EnigmaXperience ei kuulu mihinkään ketjuun, vaan yrityksen toiminta perustuu kokonaan Johannan oman ideoinnin ja tuotekehittelyn tuloksiin. Yrityksen kehittämisen suhteen Johannalla on paljon kasvuideoita ja hänen visionsa onkin “valloittaa maailma!”

Pakohuonepelin kohderyhmänä ovat kaikki 5-vuotiaasta ylöspäin. Peli on  mainio palvelu yrityksille mm. työhyvinvointipäivän ohjelmaksi, sekä tiimiytymiseen. Kaveriporukat, perheet ja polttariseurueet ovat myös tuttu näky yrityksen asiakkaina. Erilaisten palveluseteleiden kuten Smartumin käyttö on asiakkaille mahdollista ja yrityksestä voi ostaa myös elämyslahjakortteja.

Yrityksen valtteina ovat palvelualttius (palkittu kunniamaininnalla Kuopion, Iisalmen ja Varkauden talousalueilla 2017 järjestetyssä Paras palveluyritys-kilpailussa) sekä jatkuva tuotekehitys. Kesällä 2018 uutuutena on Metsäpakopeli, jonka yritys toteuttaa toisen Varkauden ydinryhmäyrityksen Niemilomat kanssa Leppävirralla.

 

Johannan yritykseen pääset tutustumaan täältä http://www.enigmax.fi/

 

Yrittäjän jaksamisen ja työhyvinvoinninmerkitys korostuu yksinyrittäjillä sekä mikroyrityksissä, missä tuuraajaa ei yleensä ole saatavilla ja yritys on yhtä kuin yrittäjä ja hänen kätensä/aivonsa. Työhyvinvointi on laaja käsite ja siihen kuuluu fyysisen kunnon ohella ammattitaito ja työn hallinta jotka puolestaan synnyttävät työn iloa ja innostuneisuutta. Työhyvinvointia lisää omaan työhön liittyvät vaikuttamis- ja kouluttautumismahdollisuudet sekä työn tekemisen mielekkyys.

 

Tutkimusten mukaan yrittäjät tekevät keskimäärin enemmän töitä kuin palkansaajat ja toisaalta heidän on todettu olevan työhönsä tyytyväisempiä kuin palkansaajien. Kyseessä on ns. työn imu, joka syntyy tarmokkuudesta (energisyys ja sinnikkyys), omistautumisesta (into ja ylpeys omasta työstä) sekä uppoutumisesta (keskittyminen ja työhön paneutuminen).

 

Alla olevan linkin takana on erittäin hyvä, kattava ja selkokielinen  asiantuntijoiden laatima käsikirja/opas  yrittäjille ja esimiehille pientyöpaikkojen työhyvinvointiin liittyvistä asioista. Etenkin jos sinulla on työntekijöitä, niin tämä käsikirja on sinulle kullanarvoinen. Muuta et tarvitse.  Käsikirja löytyy tästä:

https://kuntoutussaatio.fi/files/391/tyhyopas_lopullinen.pdf

 

Työturvallisuuskeskuksen Sykettä työhön-sivustolla on paljon työhyvinvointiin liittyvää aineistoa, niin työkaluja kuin tietopankin faktaa. Sivusto sopii soveltaen mainiosti myös mikroyrityksiä luotsaaville. Linkin sivustoon löydät tästä:

https://sykettatyohon.fi/fi

 

Illan aikana nousivat esiin seuraavat viisi pointtia:

  1. irtautuminen arjesta ei vaadi isoja juttuja; pienet hetket silloin tällöin ovat hyvä alku.
  2. itsetutkistelua siitä, voiko kesken päivän irrottautua hetkeksi esim. päiväkävelylle, vesijumppaan, kuntosalille? Luoko yrittäjä itse itselleen “korvaamattomuuden” kahleet?
  3. jaksamisen perusedellytykset ovat monipuolinen ja terveellinen ravinto säännöllisesti pitkin päivää (ei koko päivän kahvilla elämistä) sekä  riittävä uni.
  4. ajankäytön arviointi ja priorisointi. Esim. koska lopettaa illalla sähköpostien lukemisen? Asiakkaiden opettaminen esim. facebookin tai sähköpostin vastauspalvelun avulla siihen, milloin voi odottaa yrittäjän vastausta tai yhteydenottoa takaisin.
  5. asioiden priorisointi tärkeisiin ja kiireellisiin. Tärkeiden asioiden tekeminen ensin ja sen jälkeen voi katsoa, ovatko kiireelliset asiat enää kiireellisiä.

 

Kuvissa illan tunnelmia EnigmaXperiencen aulatilasta:

      

 

 

Tässä tapahtumassa ei ole vapaita paikkoja jäljellä.