• Suomi
  • English

MIKROGROW – VARKAUDEN ALUEEN YDINRYHMÄTAPAAMINEN

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
12.03.2019 klo 18:00 - 20:00


 

Varkauden ydinryhmän vuoden 2019 maaliskuun tapaaminen pidettiin tiistaina 12.3.2019 Leppävirralla/ Sorsakoskella. Illan isäntänä oli Savon Automaatio Oy:n  Pasi Ikonen ja aiheena “Yhteistyörobotiikka.” Illan aikana mietittiin,  minkälaisia yhteisiä robotiikkaprojekteja mikroyrityksillä voi olla – miten yhteistyörobotiikkaa voisi käytännössä toteuttaa?

 

Savon Automaatio Oy on Sorsakoskella Leppävirralla toimiva teollisuusautomaatioon keskittyvä yritys, joka toimittaa  ratkaisut kokonaisuutena ”avaimet käteen”-periaatteella tai vaihtoehtoisesti tekee asiakkaan projektiin esimerkiksi sähkö/automaatiosuunnittelun tai logiikkaohjelmoinnit. Yritys toteuttaa  kokonaan uusien ratkaisujen lisäksi myös vanhojen järjestelmien (esim. tuotantolinja) modernisoinnit.

https://www.savonautomaatio.fi

 

Illan aikana ja yhteistyöroboteista nousseita pointteja:

  • Yhteistyörobotit ovat, nimensä mukaisesti, suunniteltu käytettäväksi ihmisen kanssa yhteistyössä. Niiden ohjelmointi on helppoa ja niiden kanssa on turvallista toimia, eivätkä ne tarvitse erillisiä turvajärjestelyjä.
  • Yhteistyörobottien avulla voidaan saada uusia käyttömahdollisuuksia kohteisiin, joissa perinteisen robotin käyttäminen ei ole järkevää eikä taloudellisesti kannattavaa.
  • Yhteistyörobotti investointina on kohtuullisen hintainen. Perusmalleilla pääsee jo pitkälle ja lisävarusteiden avulla käyttö monipuolistuu entisestään.
  • Robotisointi muuttaa työnteon muotoja ja muokkaa uusia toimintamalleja työntekijöille. Lähtökohtana on miettiä automatisointia tarpeen mukaan.
  • Toimintaa kehitettäessä aina ei tarvitse investoida kokonaan uutta. Modernisoimalla vanhoja järjestelmiä voidaan myös tehostaa tuottavuutta ja saada kustannustehokkuutta aikaiseksi.