• Suomi
  • English

MIKROGROW – VARKAUDEN ALUEEN YDINRYHMÄTAPAAMINEN

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
09.10.2018 klo 18:00 - 20:00


 

 

MikroGrow-hankkeen Varkauden ydinryhmän vuoden 2018 yhdeksäs tapaaminen pidettiin tiistaina 9.10.2018 klo 18. Illan isäntänä oli Rainy Day Entertainment Oy:n Jere Koistinen ja aiheena on “Kuinka yritys voi olla mukana elokuvaproduktiossa?”

 

Ilta alkoi yrittäjän uusimman, vuonna 2020 ensi-iltansa saavan elokuvan trailerilla:

 

http://rainydayentertainment.fi/

 

Sen jälkeen Jere kertoi, mistä ja milloin hän sai idean ryhtyä yrittäjäksi. Kipinä elokuvaohjaajaksi syntyi jo varhain ensimmäisen omakohtaisen elokuvakokemuksen kautta.  Ensimmäisen elokuvan Ensitreffit (2017) jälkeen hän lähti tekemään toista, isompaa ja kansainvälistä elokuvaa nimeltään Insite. Siinä kuvataan amerikansuomalaista nuorta miestä, jonka isä kuolee ja jättää perinnöksi pojalleen IT-yrityksen. Elokuva kuvataan Varkaudessa ja merkittävässä osassa on Suomen luonto –  metsät ja Saimaa.

 

Illan ideana oli pohtia, miten mikroyritys voisi olla kumppanina elokuvan teossa ja minkälaisessa elokuvan yhteistyössä yrittäjät haluaisivat itsensä ja yrityksensä nähdä: scifi, romantiikka, toiminta, reality, fantasia  jne. Aiheeseen pureuduttiin keskustelujen lisäksi ryhmätyöideoinnin  avulla tavoitteena ”Varkaus – uuden ajan Hollywood!”

 

Keskustelijat olivat alkuun hivenen hämmentyneitä: voiko mikroyrityskin olla jollain tavoin mukana elokuvan teossa? Kyllä vaan, mahdollisuuksia on lukuisia kuten esim. tuotesijoittelua, kuvauspaikkojen tarjontaa, näyttelemistä, yrityksen näkyminen/vilahtaminen  elokuvassa jne. Suomalaisuus ja suomaisten arvot nousivat melko nopeasti esiin pohdinnoissa mm. luonnon kuten metsän ja peltojen sekä vesistöjen eli Saimaan näkyvyys linkitettynä aitouteen ja juurevuuteen.

 

Ryhmätöissä (4 kpl) ideoitiin tarkemmin Varkauteen sijoittuvaa elokuvaa ja mikroyrittäjien mahdollisia rooleja ko. elokuvassa. Viiden pointin pohdinnassa on kuvattuna ryhmien ideoita.

 

Illan aikana nousivat esiin seuraavat viisi pointtia: 

 

  1. Illan isännän yrittämisessä näkyy “vain taivas on rajana” -mentaliteetti eli mikään ei ole mahdotonta, koko maailma on avoin  ja kaikki uudet ideat ja näkökulmat ovat tervetulleita. Yrittäjä on nuoresta iästään huolimatta jo hankkinut runsaasti alan kansainvälisiä verkostoja, joten hänestä tullaan varmasti kuulemaan vielä. Työ vaatii pitkäjänteisyyttä ja tulokset eivät synny hetkessä.
  2. Sanana  varkaus itsessään luo (negatiivisen) mielikuvan rikollisesta teosta. Päälaelleen kääntäen sana voi myös olla vahvuus, jota tulisi hyödyntää huumorimielessä esim. kaupungin ja yritysten markkinoinnissa.  Ryhmä 1. ideoi Varkauteen liittyvän (koomisen) rikoselokuvan, missä aluksi turistia viilataan linssiin kaikkien kaupunkilaisten ja yrittäjien voimin ja ryöstetään kaikessa, mutta loppu  olisi happy end sanonnalla “Rehellinen Varkaus.”
  3. Suomi on valtaosaltaan maaseutua, missä tuotetaan ehkäpä maailman puhtainta ruokaa. Toisaalta suomalaisetkin ovat jo erkaantuneet luonnosta ja esim. nuorelle voi olla jopa ekstreme-kokemus mennä pellolle nostamaan kaalia tai sienestämään metsään.  Ryhmä 2. ideoi elokuvaa alkutuotannosta, missä peilattaisiin digitaalisin efektein sekä mennyttä että nykyisyyttä. Elokuvan luonne olisi opetuselokuva, missä korostuisivat huoltovarmuuden eli oman ruokatuotannon tärkeys sekä matkailulliset ja ihmisten hyvinvointiin liittyvät näkökulmat.
  4. Jokainen ihminen ja yrittäjä on oman arkensa ja elämänsä sankari. Toisilla sankaruus onnistuu paremmin, toisilla hieman huonommin. Kunkin ihmisen tarina on myös kasvutarina. Ryhmä 3. ideoi arjen sankaruuteen liittyvän kasvutarinan Forrest Gump -tyyliin, missä näkyisi eri ikäisiä ihmisiä eri elämänvaiheissa ja laaja kirjo eri tyyppisiä mikroyrityksiä nivoutuen tarinallisesti yhteen. Isäntäyrittäjä palkitsi tämän idean perustelunaan “riittävän yksinkertainen, pidän yksinkertaisista asioista!”
  5. Hyvinvointi ja jaksaminen ovat merkityksellisiä asioita elämänhallinnassa ja yrittämisessä. Elämme ajassa,  missä elämää sääntelee mm. kiire (riippumatta siitä, onko se todellista vai ei). Myös ns. monikanavaisuus ja virikkeiden tulva saavat  ihmisten “päät hajoamaan” ja ihmiset elävät erilaisissa virtuaalikuplissa tietoisen läsnäolon sijaan. Ryhmä 4. ideoi hyvinvointiteemaan liittyvän elokuvan, missä joukko ihmisiä viedään rauhoittumaan varkautelaiseen maalaisidylliä ja perinteitä huokuvaan matkailuyritykseen. Siellä metsässä elävä rumpushamaani ajatuksen voimalla sammuttaa ihmisten kännykät ja pakottaa heidät havahtumaan tähän hetkeen sekä ottamaan kaikki aistinsa käyttöön todellisuuden tunnistamiseen.

 

Kuvia elokuvateemaisesta illasta:

               

Tässä tapahtumassa ei ole vapaita paikkoja jäljellä.