• Suomi
  • English

MIKROGROW – VARKAUDEN ALUEEN YDINRYHMÄTAPAAMINEN

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
14.08.2018 klo 18:00 - 20:00


 

 

Varkauden ydinryhmän vuoden 2018 seitsemäs tapaaminen pidettiin tiistaina 14.8.2018 klo 18. Illan isäntänä toimi Pekka Torvinen , aiheena oli ”Toimitilojen hyötykäyttö ja markkinointi” . Ydinryhmäläiset kokoontuivat  Pekan omistamassa toimitilassa Leppävirran keskustassa, johon ryhmä ideoi illan aikana  erilaisia käyttötarkoituksia.

 

Pekka Torvinen on viljellyt vaimonsa Leenan kanssa vihanneksia ja marjoja kotitilallaan Leppävirralla jo 40 vuoden ajan! Viljelykasveihin kuuluvat mm. kukka-, parsa-, kerä- ja lehtikaalit, Rooman- ja jäävuorisalaatit sekä pensaspavut ja mansikat.  Tuotteet pakataan tilalla itse ja toimitetaan keskusliikeiden kautta kuluttajille ympäri Suomea. Tilalla toiminnassa  toteutetaan Kotimaiset kasvikset ry.n ylläpitämää laatutarhaohjeistoa.

 

Pekan pihan kotisivut löydät täältä http://www.pekanpiha.fi/etusivu/

 

Pekka omistaa Leppävirran keskustassa asuin- ja liikekiinteistön tontteineen. Tontilla on aiemmin sijainnut kauppa,  ja rakennuksessa on siten toimivat kylmä- ja pakastetilat sekä mm. leivänpaistopiste. Myös varastotilaa on runsaasti. Syynä kiinteistön hnakintaan oli se, että muussa tapauksessa Pekka olisi joutunut rakentamaan varastointi- ja kylmätilat tiluksilleen ja kustannukset olisivat olleet huomattavasti korkeammat verrattuna valmiin kiinteistön ostoon. Ongelmana kiinteistössä on toiminnan sesonkiluonteisuus. Yrittäjä tarvitsee tiloja itse n. 2 kuukautta vuodesta ja siksi loppuajalle pitäisi keksiä/kehittää muuta toimintaa eli käytännössä vuokrata tiloja niitä tarvitseville. Toisaalta kiinteistön sijainti on hyvä: vitostie kulkee runsaan kilometrin päässä, joten logistinen puoli ei aiheuta ongelmia.

 

Yhteen osaan yrittäjä on saneerannut juhla/kokoustilan saunoineen. Tila on varusteltu omalla keittiöllä, tilavalla makuuhuoneella yöpyjiä varten, televisiolla sekä videotykillä. Tilaa ovat vuokranneet kaikenlaiset ryhmät: kokoustajat, perhejuhlien pitäjät, saunailtoja viettäneet ryhmät jne.

 

Illan aikana ydinryhmäläiset jakaantuivat neljään ryhmään miettimään ideoita, miten yrittäjä voisi kehittää tilojen tehokäyttöjä ja mille ryhmille tiloja kannattaisi tarjota vuokralle. Tässä muutamia ehdotuksia illan pienryhmien ideoista: kirpputori (ison pihan hyödyntäminen peräkärrykirppikselle, pienleipomo (valmis paistopiste ja kylmätilat), varastohotelli, suoramyyntipiste, paikkakunnan tapahtumakeskus, showroom esim. autojen viikonloppunäyttelyyn, pop up myymälätila, pakopelihuone (miten päästä pois kylmiöstä), verkkokaupan/kauppojen varasto, huutokauppatila, tapahtumapaikka teemaruokailulle, kalanjalostamo, pientuottajien lähituotemyymälä, pieni ruokatehdas, pienpanimo, viskitehdas jne…

 

Illan teemasta nousivat esiin seuraavat viisi pointtia:

  1. Uusien tilojen investointi ei aina välttämättä kannata, mikäli lähistöllä on valmiina hyödynnettävä tarkoitukseen sopiva tila. Toisaalta vanhan ylläpito vie myös rahaa.
  2. Yritystoiminnan sesonkiluonteisuus on aina ongelma mm. tilojen hyötykäytön näkökulmasta.
  3. Kiinteistön tilojen hyödyntämisessä pitäisi aina muistaa myös rakennuksen ulkonäkö ja pihan hyödyntäminen. Tyhjät näyteikkunat houkuttelevat vain ilkivallan tekijöitä. Toiminnan suunnittelun pitäisikin  lähteä ulkoapäin.
  4. Ideoinnissa kannattaa olla ennakkoluuloton ja kalastella potentiaalisia kumppaneita laajalla rintamalla – niin maantieteellisesti kuin toimialoittain.
  5. Joukkoideoinnisa on voimaa ja avartaa sekä yrittäjän että osallistujien näkemyksiä.

 

Kuvia illasta; ryhmätyöt onnistuvat myös saunan pukuhuoneessa tai terassilla!

            

Tässä tapahtumassa ei ole vapaita paikkoja jäljellä.