• Suomi
  • English

MikroGrow – SavoGrown alueen ydinryhmätapaaminen Keiteleellä

Päiväys ja aika
25.04.2018 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Keiteleen kunnantalo


SavoGrow- alueen huhtikuun mikroyrittäjien ilta järjestettiin Keiteleen kunnantalolla (Laituritie 1, Keitele). Illan aiheen, ”Start-up yrityksen pääomasijoittajarahoitus” (enkelisijoittaminen), isäntänä toimi Leanel Oy/ Jarmo ja Jesse Kinnunen . Iltaan oli järjestetty mahdollisuus kuulla suoraan bisnesenkelinä toimivalta Jari Osmalalta bisnesenkelisijoittamisesta, FiBAN ry:n tominnasta, kysyä ja jutella ohessa aiheesta lisää.

Iltaan oli kutsuttu Kuopiosta Jari Osmalan ohella myös Petteri Koljonen Spindeco Technologies Oy:stä. Yrittäjä Petteri Koljonen on saanut bisnekselleen ulkopuoliselta sijoittajalta rahaa. Petteri pyydettiin iltaan kertomaan omista kokemuksista illan aihepiiriin liittyen.

Illan alkuun Leanel Oy:n Jarmo Kinnunen kertoi yrityksen toiminta-ajatuksesta. Yrityksen nettisivut: www.leanel.fi Leanel Oy yhdistää lean-ajattelun rakentamiseen: Robotti hoitaa heiltä tilatun talon kasaamisen asiakkaan tontilla kontissa. Ajatusta konkretisoi Jarmon puheenvuoron yhteydessä katsottu video robotin tekemästä työstä. Katso video tästä

Leanel Oy:n esittelyn jälkeen Pohjois-Savon alue-enkeli Jari Osmala esitteli FiBAN ry:n toimintaa. Hänen esityksensä löytyy sivun alalaidasta.

Jari Osmalan esityksestä kävi selväksi, että yksityistä sijoitustoimintaa on monen muotoista, joista enkelisijoittaminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja uusien yritysten auttamisen haluun. Enkelisijoittaja on niin kutsutulla näköalapaikalla tutustumassa siihen, millaisia yrityksiä Suomeen perustetaan, millaisia innovaatioita kehitetään. Osmalan kommentti: ”Sijoittaja voi olla enkeli tai demoni” herätti epäilemättä kuulijat, joita oli myös etäyhteyden päässä Suonenjoelta ja Kuopiosta. Paikalla oli yrittäjiä Keiteleeltä ja Pielavedeltä. Jari Osmala kommentoi yrittäjän ja sijoittajan kemian ratkaisevan paljon sijoituksen onnistumista.

Illan viisi pointtia:

  • enkelisijoittaja harvoin sijoittaa yritykseen yksin, eli sijoitus on usean enkelin yhteistyötä
  • enkelillä on aina vähemmistöomistus
  • enkelitiimi ja yrityksen tiimi ovat tärkeitä molemmin puolin, kun kumppani valitaan
  • yritysesittelyn tärkeys ja opettelu, yrittäjälle
  • enkelisijoittamisella ja pääomarahastosijoittamisella on eroja

  • Lainaus sivuilta: ”Vuonna 2016 FiBANin jäsenet sijoittivat yli 300 suomalaiseen kasvuyritykseen 53 miljoonan euron edestä.”

 

Pohjois-Savon alue-enkeli (FiBAN ry) Jari Osmalan esitys: FiBAN_JO_25042018_Keitele

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.