• Suomi
  • English

Meri-Lapin ydinryhmätapaaminen – toiminnanohjausjärjestelmä

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
29.05.2018 klo 18:00 - 20:00


Toukokuun ydinryhmätapaamista isännöi Polaris kielipalvelut ja yrittäjä Cyrus Jabraeil. Tapaaminen järjestettiin Aito Lapin Paahdon tiloissa Kemissä.

Aito Lapin Paahto on kahvipaahtimo ja kahvila aivan Kemin keskustassa Valtakadulla. Yrittäjä Andrey Sirotkin paahtaa päivittäin kahvipapuja, joten tarjolla on erityisen tuoretta kahvia. Kahvin höysteeksi saa erilaisia leivonnaisia, piirakoita ja kakkuja, nekin pääosin paikanpällä leivottuja. Idyllinen ja viihtyisä paikka on toiminut kyseisissä tiloissa pari kuukautta. Yrittäjä toivottaa kaikki asiakkat lämpimästi terveulleiksi!

Illan aihetta isännöi ja esitteli Polaris Kielipalveluiden Cyrus Jabraeil. yruksen oma, vaiherikas tarina on varmasti ajatuksia ja inspraatiota herättävä paikalla olleille yrittäjille. Polaris kielipalvelut tarjoaa tulkkaus- ja käännöspalveluita noin 80 kielellä. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa julkiset toimijat, joiden asiakkaina puolestaan on paljon ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, eikä yhteistä asiointikieltä löydy.

Yrittäjän kertomuksen myötä saimme kuulla, kuinka paljon muutakin ammattitaitoa tulkin työ vaatii puhtaan kielen osaamisen lisäksi. Esimerkiksi sairaalakäyntien, oikeusistuntoje, kuulemisten ja erilaisten virastoissa asioimisten tulkkaaminen on sensitiivistä ja tarkkaa työtä, sekä vaatii täyttä vaitiolovelovolisuutta.

Polaris Kielipalveluiden haasteena on ollut tulkkien ja töiden koordinoiminen. Aikaa koordinointiin on mennyt paljon. Yksi toimeksianto on vaatinut useita viestejä ja sovitteluja. Tähän tarpeeseen yritys on työstänyt oman toiminnanohjausjärjestelmän. Uuden järjestelmän myötä aikaa on vapautunut muuhun, ja sekä asiakkaiden, kuin myös tulkkien toiminta on helpottunut. Järjestelmä sisältää myös tietoturvallisen tavan siirtää muun muassa salassa pidettäviä dokumentteja tulkattavaksi. Yritys on ollut erittäin tyytyväinen toimintaa tehostaneeseen järjestelmään.

Paikallaolleita yrityskiä kiinnosti muunmuassa tulkkaustoimialan piirteet, kuin myös toiminnaohjausjärjestelmän toimivuus, ja tällä hetkellä ajankohtaiset tietoturvallisuus asiat. Ilta kului vauhdilla hyvä kahvin, leinonnaisten ja mukavien ihmisten seurassa.

Ydinryhmän seuraava tapaaminen on 26.6. Kemissä.

 

 

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.