• Suomi
  • English

Meri-Lapin ydinryhmäilta – Rekrytointi

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
29.10.2019 klo 18:00 - 20:00


Meri-Lapin lokakuun ydinryhmäillassa kokeiltiin koko illan streemausta, siten, että illan isäntäkin oli linkin päässä. Osa porukasta kokoontui Lapin ammattikorkeakoulun tiloihin Kemiin, minkä lisäksi rekrytointiin liittyen illan isäntä Hankiworks oy pohjusti.

Pikatyo.fi

Hankiworks oy hallinnoi kehittämäänsä alustaa, missä niin kutsutun pikatyön eri osapuolet kohtaavat. Alustaa ja sen ajatuksia Hankiworksiltä esittelivät Tuomo Ryynänen ja Jani Puustinen. Lisäksi illassa oli puhumassa rekrytoinnista Koulutusavain oy:ltä Eija Leinonen.

Pikatyöpalvelu on verkossa oleva alusta, jossa työnantajat voivat etsiä työntekijöitä, ja työntekijät töitä. Palkkaus ja työn laskutus onnistuvat alustan kautta myös. Erona muihin alustoihin, tai vaikka TE-keskuksen sivuihin on ennen kaikkea se, että Pikatyöpalvelu on tarkoitettu nimensä mukaisesti nopeisiin ja lyhyisiin työsuhteisiin ja tarpeisiin. Esimerkiksi alustalla voidaan etsiä työntekijää yhteen tiettyyn, yksittäiseen työtehtävään, tai työvuoroon, tai vaikka lyhyeen sijaisuuteen.

Alustalla voidaan etsiä työntekijää tiettyyn, yksittäiseen työtehtävään, tai työvuoroon, tai vaikka lyhyeen sijaisuuteen.

Palvelu ei ole siis ensisijaisesti vakituisten työtehtävien ilmoittamiseen. Alusta pohjautuu kevytyrittäjyyden ajatukseen, ja pyrkii tekemään ennen kaikkea niin kutsutun silpputyön helpommin saavutettavaksi ja toisaalta ilmoitettavaksi. Tämä tarve on noussut vahvasti kentältä, sekä työnantajat, työntekijät, että TE-keskuksen väki on kaivannut tällaista alustaa.

Ilta onnistui hyvin streemattunakin. Paikan päällä Lapin ammattikorkeakoululla oli muutamia yrittäjiä. Heille kuuluivat boonuksena kahvit, mitä ei virtuaalisesti pysty nauttimaan.

Osaamisperustaisuus rekrytoinnissa

Sekä Hankiworks -toimijat, että Eija Leinonen nostivat esille osaamisen tärkeyden, osaamisperustaisuuden niin työntarpeen määrittelyssä, kuin rekrytoinnissakin. Hankiworksin esittelemä alusta vastaa tähän yhyttämällä työntekijöitä ja työnantajien yhteen. Työntekijä saa kevytyrittäjänä mahdollisuuden osoittaa osaamisensa, mikä voi johtaa ihannetilanteessa täysimääräisen yrittäjyyden tai työsuhteen syntymiseen.

Koulutusavaimen kokemuksen mukaan, yritykset eivät ole aina erityisen taitavia rekrytoinneissa, mikä on kallista. Pikatyö tarjoaa myös yritykselle mahdollisuuden kokeilla työntekijöitä ja löytää työhön sopiva. Osallistujien kesken nostettiin esille, pitäisikö Pikatyöpalvelussa olla mahdollisuus jättää liitteenä oma CV, vai onko ajatuksena kuitenkin vielä tämän tyyöistä hakua nopeampi, ja kevyempi rekrytointiprosessi, missä annetaan osaamisen puhua puolestaan.

Mikroyritysten näkökulmasta myös työntekijän palkkaaminen ylipäänsä sisältää paljon riskejä ja haasteita. Kevytyrittäjyys voi tarjota kanavan kokeilla, onko yrityksellä rahkeita uuteen työntekijään. Rekrytointeihin on saatavilla apua, mutta ennen kaikkea jo yhdeksi helpoksi tavaksi tehostaa rekrytointia, Eija nosti rekrytointikanavien monipuolisen käytön. Erityisesti aloilla, missä pula osaajista on suuri, ei passiiviseen ilmoituksen jättämiseen kannata luottaa.

Lisätietoja illasta antavat Lapin mikroyritysten kasvuverkosto -hankkeen projektipäällikkö Riitta Uusisalmi, p. 040 4844465, riitta.uusisalmi@ulapland.fi tai aluevastaava Ella Saarenpää Digipolikselta, ella.saarenpaa@digipolis.fi, +358 40 761 2174

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.