• Suomi
  • English

Meri-Lapin ydinryhmäilta – Aasian markkinat

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
28.01.2020 klo 18:00 - 20:00


Meri-Lapin uusi vuosi käynnistyi Aasian markkinoihin tutustumalla. Illan isäntänä toimi yrittäjä Jarno Vuorinen, jolla on kokemusta kiinalaisten yritysten kanssa tehtävästä liiketoiminnasta. Lisäksi illassa oli mukana aiheen asiantuntijana Elaine Vaattovaara.

Aasian markkinat ovat viime vuosien aikana tulleet lähemmäksi lappilaisia yrittäjiä esimerkiksi kiinalaisten matkailijoiden vuoksi. Aasia markkinana kiinnostaa yrittäjiä useilla toimialoilla. Illassa puhuttikin erityisesti, miten Aasian markinoille voi päästä, ja miten siellä toimitaan.

Ensimmäiseksi lähtökohdaksi Jarno Vuorinen nosti paikallisen, luotettavan yhteyshenkilön ja avun hankkimisen. Hän itse käyttää suomalaisen yrityksen palveluja. Häntä auttaa ostoissa ja tavaran tarkistuksessa paikallinen henkilö. Tämä on ollut ehdoton hyöty sekä toimivuuden, että kustannustehokkuuden näkökulmasta.

Kulttuuri esimerkiksi kiinassa on erilainen. Hinnat eivät ole välttämättä samat länsimaalaiselle ja kiinalaiselle. Vaikka suoranaisesti huijatuksi ei joutuisikaan, on suuri mahdollisuus saada huonommat edut, hinnat ja toimitusehdot ummikkona, kuin paikallisen toimijan hoitamana. Myös kiinalalinen kalenteri, esimerkiksi pitkät kiinalaisen uuden vuoden aikaan sijoittuvat lomat, on hyvä tiedostaa omaa liiketoimintaa suunnitellessa.

Ilta puhututti paljon luotettavuuden ja rehellisyyden näkökulmasta. Erilainen toimintatapa ja kulttuuri, sekä suhteutuminen sopimuksiin, kannattaa tiedostaa ja hyväksyä. Näiden toimitatapojen puitteissa markkina tarjoaa kuitenkin huomattavia mahdollisuuksia.

Meri-Lapin seuraava ydinrymäilta järjestetään 25.2. Tervetuloa!

Kyselyt aluevastaava Ella Saarenpää Digipolikselta, ella.saarenpaa@digipolis.fi, +358 40 761 2174 tai Lapin mikroyritysten kasvuverkosto -hankkeen projektipäällikkö Riitta Uusisalmi, p. 040 4844465, riitta.uusisalmi@ulapland.fi

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.