• Suomi
  • English

Meri-Lapin ydinryhmä – Ruotsi, bisneskulttuuri ja kieli

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
24.04.2018 klo 18:00 - 20:00


Meri-Lapin ydinryhmä kokoontui Kemissä, Tornion Akkujen isännöimänä. Yrittäjät Reeta ja Jouni Matilainen. kertoivat yrityksestään ja erityisesti omasta tiestään verkkokauppakauppiaiksi Ruotsiin. Illa

Iltaan saapui ennätysosanotto, kun paikalla oli yli 20 henkilöä. Verkostoon on liittynyt myös uusia yrityksiä. Ilta oli todella milenkiintoinen ja lämminkehnkinen, niin kutsutusti hyvä meininki vallitsi yrittäjien välillä.

Tornion Akuilla on kaksi kivajalkaliikettä, toinen Torniossa ja toinen Kemissä, sekä Ruotsissa toimiva verkkokauppa. Menestyneen verkkokauppakonseptin takana on hyvä sijainti lähellä rajaa, mikä mahdollistaa hyvät kuljetusyhteydet Ruotsiin. Edelleen yrityksen suurin liikevaihto syntyy kivajalkaliikkeissä, mutta verkkokauppa on akkuja myyvien verkkokauppojen keskuudessa merkittävä tekijä.

Tornion Akut on perustettu vuonna 1979, ja yrittäjä on jo toisessa polvessa. Verkkokauppa ajatus tuli Jounille mieleen yhtäkkiä, ja se toteutettiin nopeasti. Kysyntä lähti kasvuun heti alussa. Tornion Akkujen verkkokauppa on ollut aikoinaan niin kutsuttu nopea kokeilu. MIssä on ennakkoluulottomasti pystytetty verkkokauppa, ja alettu kysynnän ja kokemuksen myötä sitä viemään eteenpäin. Näin yrittäjät ovat päässeet heti kiinni siihen, miten kauppa verkossa käy, mitä siellä voi myydä ja mitä asiakkaat haluavat. Monet käytännön asiat on ratkottu matkan varrella.

Verkoston kesken jaettiin kokemuksia ja haasteita verkkokaupasta, ja siihen liittyvistä tekijöistä, muun muassa maksujen vastaanottamisesta, tuotteiden lähettämisestä ja tietoturvastakin. Edelleen kiinnostava keskustelu käytiin markkinoinnista: miten verkkokaupalle saa näkyvyyttä verkossa, ja miten toisaalta kivijalkaliikkeeseen saa asiakkaita.

Seuraavaksi Meri-Lapin verkosotssa isännöinti vuorossa on Polaris Kielipalvelut ja yrittäjä Cyrus Jabraeil. Ilta järjestetään 29.5. klo 18-20. Lisätietoja löytyy lähempänä täältä.

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.