• Suomi
  • English

Rovaniemen ydinryhmäilta – Loista verkossa: valmennus viestinnästä ja verkkonäkyvyydestä

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
23.10.2019 klo 18:00 - 20:00


Ydinryhmäiltojen hienointa antia ovat ihmiset: yrittäjien kohtaamiset ja konkreettiset kokemukset aiheen ympäriltä. Lokakuun ydinryhmäilta tarjosi nämä kaksi loistavassa paketissa Loista verkossa -koulutuksen sävelin. 

Arvot kaiken pohjana

Iltaa hostasi DigiJuulian yrittäjä Saija Aarnio, jonka oma tuote Loista verkossa -koulutus on. DigiJuulia luo laadukkaita ja moderneja nettisivuja sekä audiobrändäystä niin mikroyrityksille, kuin isommillekin yrityksille.

Ydinryhmätapaamisissa on aina hyvin avoin ja leppoisa tunnelma. Niin nytkin. Verkkonäkyvyys kokonaisuutena, eli esimerkiksi omat nettisivut ja sosiaalinen media, ovat kaikille mikroyrittäjlle kiinnostavia aiheita. Koulutus etenikin hyvin vuorovaikutteisesti kysymysten säestäessä painavaa asiaa.

Digijuulialle yrityksenä arvot ovat tärkeät, ja ne leikkaavat läpi koko brändin ja kaikkien verkossa olevien kanavien. Samaa korostettiin myös Loista verkossa -koulutuksessa: kuka minä olen, mitkä ovat arvoni vahvuuteni ja tarinani ja minkä haasteen ratkaisen? Näiden asioiden selkiyttäminen luo pohjan ja käytännössä helpottaa kaikkea yrityksen näkyvyyden rakentamista verkossa. Näihin perustoihin on hyvä tukeutua. Esimerkiksi Digijuulian arvoihin kuuluu aitous, mitä Saija luonnollisesti korosti myös koulutuksessa. Aitous sosiaalisessa mediassa voi rakentua hyvin puhuttelevien postausten ympärille.

Algoritmit ja lainalaisuudet muuttuvat alati

Vaikka ydinryhmissämme on käsitelty lähes kahden vuoden aikana usein sosiaalista mediaa, ja näkyvyyttä netissä, sekä brändäystä, ovat nämä asiat kehittyneet koko ajan. Suorastaan muuttuneet. Koulutuksessa nostettiin esille esimerkiksi algoritmien muuttumisen Facebookissa ja Instagramissa. Toisaalta edelleen kaikilla mikroyrityksilläkään eivät ole esimerkiksi nettinäkyvyyden perusasiat kunnossa.

Konkreettisia huomioita koulutuksesta ovat muun muassa se, että Instagram on tietyillä aloilla kirinyt tärkeydessään Facebookin ohi, osaltaan Facebook perustuu ryhmiin, ja niiden sisältöön, ja hyvät ohjeen hästägien käyttöön. Varmasti tärkeää antia olivat myös suorat linkit somettajan pieniin apuvälineisiin verkossa, kuten linkkien lyhentämiseen ja suunnitteluappeihin.

Siinä missä verkossa aitous jatkaa korostumistaan, on aitous tärkeää myös ydinryhmätapaamisissa. Hyvän mielen ilta ja tapaaminen päättyi kotitehtävään. Sen avulla osallistuja voi kirkastaa oman verkossa näkymisen perustansa, eli arvot, tarinan ja ydinviestin.

Lisää Loista verkossa koulutuksesta, tai apuja oman verkko näkyvyyden kehittämiseen voit tiedustella Digijuulialta tai suoraan Saijalta, saija@digijuulia.com

Lisätietoja voit kysellä hankkeen aktivaattorilta  Merjalta,
puh. 040 132 7604, merja.majanen@businessrovaniemi.fi
tai projektipäällikkö Riitta Uusisalmelta, p. 040 4844465, riitta.uusisalmi@ulapland.fi