• Suomi
  • English

Kuopion ydinryhmä/ Mikroyrityksen vastuullisuus liiketoiminnassa ja vastuullisuuskartoitus – KOKEILUPAJA 17.5.2019

Päiväys ja aika
17.05.2019 klo 08:00 - 10:00

Tapahtumapaikka
Cahfila


 

 

Kuopiossa järjestettiin pe 17.5. ydinryhmäaamu klo 8-10 kokeilupajan merkeissä  kahvila Cahfilassa.

 

Ydinryhmäaamun emäntänä toimi Responsia Quality Solutionin Niina Suuronen, joka on kehittänyt vastuullisuuskartoitusta mikroyrittäjien tarpeisiin. Hän testautti kehittämäänsä vastuullisuustyökalua kokeilupajaan osallistuvilla.

https://www.responsia.fi/

 

Kokeilupaja sisälsi:

  1. Alustuksen, mistä mikroyrityksen vastuullisuuskartoituksessa  on kyse? Mitä hyötyä siitä on yritykselle? Miten kartoitus etenee? Millainen työkalu siitä on tarkoitus kehittää? Miksi vastuullisuus ylipäänsä on tärkeä asia myös mikroyritykselle?
  2. Pienimuotoinen vastuullisuuskartoitus omasta yrityksestä ryhmissä
  3. Palaute- ja ideointityöpaja työkalun jatkokehittämiseksi. Kysymyksiä mm. työkalun tarpeellisuudesta, toimivuudesta, hinnasta, markkinoinnista, mille toimialalle tai minkä tyyppisille yrityksille sopisi parhaiten.

 

Työpajan keskusteluista nousivat esiin seuraavat viisi pointtia:

  1. Vastuullisuusajattelusta on tulossa mikroyrityksille uusi “digi”, jossa on tulevaisuudessa oltava mukana ja joka on liiketoiminnan  “arkipäivää” ehkäpä jo 5-10 vuoden kuluttua.
  2. Vastuullisuus on yhtä hyvä kilpailuvaltti myös mikroyrityksille kuin mitä se on jo isoille yrityksille. Kuluttajat ovat tarkkoja ja entistä tietoisempia kulutukseen liittyvistä asioista.
  3. Liikkeelle voi ja pitääkin lähteä pienin askelin; tärkeintä on, että lähtee liikkeelle. Aluksi voi esim. arvioida yrityksen jätteet esim. lajittelun näkökulmasta sekä kierrätyksen ja resurssiviisauden. Tuottaako oma yritys jotain sellaista itselle tarpeetonta, josta toinen yritys voisi hyötyä?
  4. Kuluttajia ja asiakkaita voi herätellä maistiaisilla esim. pienimuotoisilla vastuullisuustesteillä.
  5. Tässäkin tapauksessa vastuullisuuskartoituksen tuotteistus on tärkeää. Kartoituksen tulee olla kompakti paketti, joka kertoo heti hankinnan hyödyt ja on selkeä kokonaisuus. Palvelupaketti voi koostua esim. peruskartoituksesta ja siihen voi liittää erilaisia moduleita, joiden avulla asiakas pääsee pitkällekin yrityksensä  vastuullisuustyössä.

 

Kuvia aamun työpajasta:

     

 

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.