• Suomi
  • English

Kuopion Ydinryhmän tapaaminen 24.10. SUUNTA – Palvelu Leena Ståhlberg

Päiväys ja aika
24.10.2017 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Thairavintola Samruai


Paikka on Thairavintola Samruai Kauppakatu 63 70110 Kuopio. Samruailla on ruokailumahdollisuus ennen tapaamista.

 

Kuopion alueen MikroGrow ydinryhmä kokoontui thairavintola Samruaissa ja illan emäntinä toimivat tilat tarjonnut ravintoloitsija Jaana Honghin sekä illan teeman valinnut SUUNTA-palvelut ky:n yrittäjä Leena Ståhlberg. Teemana oli mikroyrittäjän jaksaminen ja hyvinvointi.

 

Ennen varsinaista tapaamista osa ryhmäläisistä herkutteli päivällisellä; Jaanan aviomies Dum Honghin – keittiön valtias ja raaka-aineiden taituri, kokkasi meille hyvänmakuisia ja lumoavan tuoksuisia perinneruokia Thaimaasta. Sekä ravintolan että Honghien tarinaa voi lukea yrityksen nettisivuilta:

 

www.samruai.fi

 

Leena aloitti illan teeman käsittelyn kertomalla omaa työ- ja elämänhistoriaansa sekä kuvaamalla SUUNTA-palvelut yrityksen liikeideaa, visioita, yrityksen missiota, palveluita, toimintatapoja sekä kohderyhmiä. Kiteytettynä yritys on ammatinvalinnan- ja uraohjauksen konsultaatiopalveluita tarjoava yritys, jossa jokainen asiakas kohdataan henkilökohtaisesti ja oman elämän suuntia pyritään löytämään käytännönläheisesti ja ratkaisukeskeisesti. Palveluiden avulla asiakkaalla on mahdollisuus löytää uusia näkökulmia ja suuntia elämäänsä, kirkastaa uravalintaa, tutustua työelämään, solmia kontakteja, työstää yhdessä ammattilaisen kanssa työhakemuksia ja ansioluetteloita, pohtia omia vahvuuksiasi ja mahdollisuuksiasi sekä peilata niitä työelämään. Kohderyhminä ovat oppilaitoksista valmistuvat sekä uuden työuran/alan/työpaikan etsijät.

 

www.suuntapalvelut.fi

 

 

Ilta oli toiminnallinen: ryhmä jaettiin neljään pienempään ryhmään, missä osallistujat koostivat kuvakorttien avulla ajatuksiaan omasta hyvinvoinnistaan, työssäjaksamisestaan sekä siitä, mitkä asiat ovat sellaisia, mistä ei ainakaan halua omassa elämässään luopua sekä omasta henkilökohtaisesta voimalauseesta. Lopuksi jokainen sai eteensä paperin, joka oli täynnä sanoja liittyen arvoihin, vahvuuksiin sekä kiinnostuksen kohteisiin. Viime kädessä tehtävänä oli löytää viisi arvopohjaista asiaa, jotka toteutuvat tai tulisi toteutua omassa elämässä. Tehtävä oli Leenan ja yhteistyökumppaninsa Marjaana Herlevin kirjoittamasta kirjasta “Omannäköinen elämä – näin teet hyviä valintoja.”

 

Illan aikana nousivat esiin seuraavat viisi pointtia:

  1. unen merkitys jaksamiseen
  2. ravinnon merkitys jaksamiseen
  3. oman ajankäytön pohdinta ja apuvälineet siihen
  4. oman arvomaailman pohdinta
  5. oman elämän pohdinta; minkälaista haluaisi oman elämän olevan ja miten tavoitteeseen voisi päästä?

 

Kuvia illan tunnelmista:

 

   

 

Terveisiä SavoGrow -alueen ryhmästä Veli-Jussi Jalkaselta:

“Työikäisten ennaltaehkäisevä terveysohje”, joka ladattavissa itselle klikkaamalla: Ennaltaehkäisevä_terveysohje_V-J_Jalkanen_Rautalampi