• Suomi
  • English

Kuopion Ydinryhmän tapaaminen 21.11.2017

Päiväys ja aika
21.11.2017 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Thairavintola Samruai


Kuopion ydinryhmä kokoontui 21.11. Ravintola Samruaissa. Yrityksen omistaja Jaana Honghin on mukana ydinryhmätoiminnassa ja tarjoaa mielellään tilan tapaamiseen, mikäli illan isännällä/emännällä ei ole omia tiloja käytettävissä. Illan isäntänä toimi Kari Voutila/Probookers Oy.

 

Illan aiheena oli ”Virtuaaliorganisaatio ja verkostomainen toiminta.”

 

Probookers Oy on perheyritys filosofialla ”isä, poika ja hyvä henki.” Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluu buukkauspalvelut ja soittoprojektit. Asiakkaina olvat yritykset eli kyseessä on B to B –liiketoiminta. ProBookers ei ole call center, joka myy puhelimessa mitä vaan; itse asiassa Kari korosti illan aikana useasti sitä, että yrityksessä ei myydä mitään. Sen sijaan yritys on asiakkaidensa luotettu kumppani, joka tekee ammattimaisesti asioita asiakkaitten puolesta kuten varaa tapaamisaikoja, kasvattaa asiakkaidensa lisäarvoa ja tekee parempaa tulosta asiakkaille.

 

ProBookers ei ole myöskään buukkauspalvelu, joka tekee vain kylmäsoittoja sopiakseen tapaamisia asiakkailleen. Sitä vastoin yritys tarjoaa koko paketin aina prospektoinnista tapaamisten sopimisiin ja jälkimarkkinointiin. Lisäpalveluina ovat puhelinhaastattelut ja markkinointitutkimukset.

 

Yritys on virtuaaliorganisaatio: työntekijät asuvat ympäri Suomea ja tekevät töitä kotonaan työvälineinä tietokone, puhelin ja kuulokkeet. Työtä on mahdollista tehdä joko kokoaikaisena tai osa-aikaisena, verokortilla tai omalla toiminimellä. Prosessit ovat selkeät ja kaikki tarvittava tieto on kaikkien saatavilla. Yrityksen näkökulmasta resurssioptimointi on hyvällä tasolla, asioihin pystytään reagoimaan nopeasti ja ketterästi sekä kiinteät kulut ovat pienet. Vastaavasti työntekijöiden näkökulmasta parasta kyseisessä organisaatiossa on vapaus, vastuu omasta tekemisestä sekä läpinäkyvyys mm. palkkauksen suhteen.

 

https://www.probookers.fi/

 

Illan teemasta nousivat esiin seuraavat viisi pointtia:

1. yrityksessä tehtävä  työ on ns. elämänvaiheammatti monelle esim. opiskelijalle, perhevapaita viettävälle tai eläkkeellä oleville, jotka haluavat ansaita sivutuloja muiden ansioiden päälle. Työ ei sovi kaikille ja haasteena onkin löytää työhön sopivia henkilöitä ja saada sitoutettua heidät. Yhtenä avaintekijänä toimii henkilöstön jatkuva tavoitelähtöinen ohjaus ja johtaminen yleensä.

2. nuorten työsukupolvien kohdalla motivointi on haasteellista, koska kyseisille sukupolville rahalla ei ole välttämättä enää merkitystä verrattuna vanhempiin työsukupolviin. Tässä kohtaa törmätään sellaisiin toimintaa määrittäviin tekijöihin kuten arvot, työn merkitys, individualistiset tarpeet, itsensä toteuttaminen ja vapaa-aika suhteessa työhön.

3. virtuaaliorganisaatio sopii sellaiselle ihmiselle, joka viihtyy yksin ja kokee siitä huolimatta saavansa esimieheltään tukea työhönsä ja motivoituvansa vallitsevasta ympäristöstä. Sellainen ihminen, joka tarvitsee motivoitumiseen ja tehokkuuteen sosiaalisia kontakteja, kasvokkain tapahtuvaa arjen kanssakäymistä ja oman työyhteisön, virtuaalinen yhteisö on vaikea ja passivoittaa helposti. Virtuaaliorganisaatiossa toimiminen edellyttää siten tiettyjä valmiuksia, jotka on hyvä tunnistaa ja rekrytointivaiheessa.

4. telemarkkinointialalla on huono maine ja se rasittaa alan menestyviäkin yrityksiä. Mielikuvan muuttamisessa on paljon tehtävää, sillä kaikki alan yrityksethän eivät myy kuluttajille mitään, mutta silti ne mielletään myyjiksi, tuputtajiksi, arjen häiriötekijöiksi.

5. myös mikroyritys voi hyötyä kumppanuudesta Probookers oy:n kaltaisen yrityksen kanssa: esimerkiksi mittavat kylmäsoitot ja markkinointikyselyt säästävät yrittäjän aikaa (joka on myös rahaa) ja ovat hinnoittelultaan kohtuulisia. Tämän tyyppinen kumppanuus kannattaa nähdä investointina asiakashankintaan ja markkinointiin.

 

Verkostotoiminnasta ja –yhteistyöstä on olemassa mainio verkostoitujan lokikirja, johon pääsee seuraavan linkin kautta. Kannattaa tutustua ja ottaa oman toiminnan kehittämisvälineeksi. Tai vaikkapa yrityskumppanuuden kanssa yhteiskehittämisen käsikirjaksi.

 

http://www.opinovi.fi/index.php?view=download&alias=2181-verkostoitujan-apu-virikekirja&category_slug=aikuisohjauksen-koordinaatioprojekti&option=com_docman&Itemid=404&lang=fi