• Suomi
  • English

Kuopion ydinryhmän tapaaminen 20.9.2018 klo 17.00

Päiväys ja aika
20.09.2018 klo 17:00 - 19:00

Tapahtumapaikka
Kuopion Seikkailukeskus


Kuopion ydinryhmän syyskuun iltaa vietämme tutustumalla Kuopion Seikkailukeskuksen toimintaan. Illan isäntänä toimii tj Jani Sormunen, joka kertoo EFR ensiapukoulutuksesta. Hänen  johdollaan mietimme myös keinoja kouluttajakanditaattien löytämiseen.

Paikka: Kuopion Seikkailukeskus Makasiinikatu 2, 70100 Kuopio

Aika: 20.9. klo 17:00 – 19:00

Kuopion ydinryhmän syyskuun 2018 tapaaminen oli Kuopion Seikkailukeskuksella. Illan isäntänä toimi Jani Sormunen ja illan aiheena oli asiakashankinta heidän ensiapukouluttajakursseilleen.

Kuopion Seikkailukeskus Oy on perustettu vuonna 2000 ja sen nykyiset toimitilat ovat Kuopion satamassa osoitteessa Makasiininkatu 2. Yritys myy ja vuokraa sukellukseen, melontaan, retkeilyyn, kiipeilyyn ja paintballiin liittyviä tuotteita. He vuokraavat lisäksi mm vesijettejä, sub-lautoja ja erilaisia ammattitarvikkeita. Lisäksi he kouluttavat halukkaita erilaisilla harrastuksiin liittyvillä kursseilla. Tarjonnassa heillä on aktiviteetteja, jotka sopivat ryhmien kuten työ- ja polttariporukoiden tarpeisiin. Niistä voi mainita laskeutumisen Puijon tornista.

Seikkailukeskus on kouluttanut myös ensiapukouluttajia kansainvälisen EFR-järjestelmän mukaan jo yli 10 vuotta. Koulutetut henkilöt järjestävät ensiapukursseja halukkaille yksityishenkilöille ja ryhmille. Ensimmäiset asiakkaat löytyivät Kuopiosta ja oppilaitokset näkivät koulutuksen hyödyt jo aikaisessa vaiheessa. Jotta oppilaitokset saavat myydä kursseja, heidän täytyy olla osakeyhtiöitä.

EFR-kurssit ovat hyvin käytännönläheisiä, koska koko kurssilla on teoriaa vain 20% ja 80 ajasta käytetään harjoitteluun. Teoriaosuus koostuu hyvin pitkälle videoista ja omaehtoisesta lukemisesta. Vaikka kyseessä on kansainvälinen kurssi on oppimateriaali suomeksi.

Ryhmä piti yhdenlaisen aivoriihisession, jossa heiteltiin Janille ehdotuksia potentiaalisista kohderyhmistä. Erilaiset valtakunnalliset järjestöt nousivat esille, koska heillä on usein kolmetasoa: Valtakunnallinen, maakunnallinen ja paikallinen. Usein valtakunnallisella ja maakunnallisilla tasoilla on myös koulutustehtävä, joten nämä henkilöt olisivat potentiaalinen ryhmä. Luennointi- tai opetuskokemus on eduksi tässä hommassa. Terveydenhoito-osaamista ei tarvita, se opetetaan.

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.