• Suomi
  • English

Kuopion ydinryhmän tapaaminen 15.5.2018 klo 18.00

Päiväys ja aika
15.05.2018 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Thairavintola Samruai


 

 

Kuopion ydinryhmä kokoontui 15.5.2018 klo 18.00-20.00. Illan emäntänä oli yrittäjä Niina Suuronen Responsia Quality Solutions Ky:stä, kokoontumispaikkana Thairavintola Samruai ja illan aiheena oli “Yritysvastuu mikroyrityksen kilpailutekijäksi.”

 

Niina Suuronen on perustanut  Responsia Quality Solutions -asiantuntijayrityksen elokuussa 2017. Se tarjoaa yrityksille ratkaisuja laadun ja yritysvastuun kysymyksiin ja kehittämishaasteisiin. Niinalla itsellään on  pitkä kokemus vaativista laadun ja yritysvastuun asiantuntijatehtävistä sekä valtava määrä osaamista erilaisista laatu- ja kehittämistyökaluista.

 

Yrityksen kotisivuilta löytyy ajankohtaista tietoa siitä, mitä yritysvastuu käytännössä tarkoittaa. Lisäksi sivustolta löytyy Niinan asiantuntijablogi aiheesta.

 

https://www.responsia.fi

 

Alla yksi Niinan lähiaikojen blogeista, jonka sanoma on  suunnattuna mikroyrityksille:

 

5 asiaa, jotka pienenkin yrityksen kannattaa omaksua laatujärjestelmästä

 

Mitä yritysvastuu tarkoittaa, miksi se on tärkeää ja mitä vastuullisuustyö tarkoittaa käytännössä?

 

Mikroyrityksille yritysvastuu sanana voi tuntua kummajaiselta ja vieraalta. Kuitenkin, kun käsitteen sisältöä alkaa avata, niin varsin moni yrittäjä huomaa, että yritysvastuu kuuluu tai kuuluisia olla mukana yrityksen arjessa ja kaikessa liiketoiminnassa etenkin asiakasnäkökulmasta.  Seuraavan linkin takana on Niinan kooste yritysvastuusta pähkinänkuoressa. Kooste kannattaa käydä huolella läpi ja pohtia kutakin kohtaa oman yritystoiminnan kannalta. Yritysvastuu on mm. tapa erottua kilpailijoista ja vahvistaa oman yrityksen brändiä. Tämä jos mikä on jo monelle yritykselle arvokas ja tarpeellinen asia.

 

Responsia, yritysvastuu

 

Kävimme illan aikana Niinan johdolla pohdintatehtäviä. Ne löytyvät alla olevasta linkistä. Kannattaa pohtia  näitä hyviä kysymyksiä oman yrityksesi näkökulmasta.

 

Responsia, Yritysvastuuseen liittyvät pohdintatehtävät

 

Illan teemasta nousivat esiin seuraavat viisi pointtia:

 

  1. Yritysvastuu käsitteenä on mikroyrittäjille vieras.
  2. Jokainen yrittäjä – mikroyrittäjäkin, tarvitsee yritysvastuuseen liittyvää ajattelua ja toimintaa.
  3. Yritysvastuun “käyttöönotolla” voi saavuttaa kilpailuetua, mahdollistaa yrityskuvan ja brändin vahvistumista sekä pienentää liiketoimintariskejä.
  4. Asiakasnäkökulma on tärkeä. Vaikka yrittäjä ei itse ole kiinnostunut yritysvastuusta ja sen merkityksestä, niin asiakas voi olla ja valita esim. palvelutuottajan sen perusteella.
  5. Yritysvastuu on tulevaisuuden ennakointia koska teema liittyy vahvasti ekologisuuden ja eettisyyden globaaliin trendiin, josta saattaa ajan saatossa syntyä peräti megatrendi.

 

Alla tunnelmakuvia illan tapaamisesta sekä raikkaasta hedelmätarjoilusta. Koska oltiin Kuopiossa, niin yhdessä kuvassa kaupunkiin liittyvää symboliikkaa: kauppahalli ja Veljmies-patsas.

      

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.