• Suomi
  • English

Keski-Savon ydinryhmätapaaminen – Oman toiminnan tarinallistaminen, työpaja 1

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
19.02.2020 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Navitas 1-talo


Kaikilla meillä on tarinoita kerrottavana. Myös jokaisella yrityksellä on oma tarinansa. Mistä kaikki alkoi, miten tähän on päästy? Nykypäivänä tarinan voima on ymmärretty myös yrityksen markkinoinnissa. MikroGrow -hanke otti tästä myös koppia ja tarjoaa ydinryhmän yrityksillemme kaksi työpajailtaa tarinantekemisen teemalla.

Helmikuun illan aikana mietittiin omaa yritystarinaa ja sen näkyväksi tekemistä. Työpajassa saatiin eväitä ja ideoita oman yritystarinan kirjoittamiseen. Hyvässä tarinassa on kiinnostava alku, riittävästi draaman aineksia ja loppuhuipennus. On tärkeää muistaa, että jokaisen tarina on ainutkertainen, eikä kenelläkään muulla ole samanlaista tarinaa. Yhtä tärkeää on myös muistaa pysyä totuudessa. Mitä uskottavampi tarina on, sitä helpompi siihen on samaistua. Hyvän tarinan rakennusaineita ovat tunteet ja ihminen. Jokaisessa hyvässä tarinassa on jotain mikä koskettaa sen vastaanottajaa. Kerro siis avoimesti yrityksesi tarinaan liittyvistä ihmisistä ja heidän roolistaan matkan varrella.

Tarinaa mietittäessä ja hahmoteltaessa on hyvä pysähtyä miettimään, miksi sitä tehdään. Tätä kysymystä on syytä myös toistaa itselleen matkan varrella. Miksi yritys on olemassa? Miksi haluamme kertoa meidän yrityksen tarinan? Tarinaa voi myös muokata ja jakaa eri tavalla vastaanottajien ja kohderyhmän mukaan. Perustarinan täytyy kuitenkin olla kaikille sama.

Tarinaa kirjoittaessa, mieti myös sen visualisoimista kuviksi. Tätä voidaan hyödyntää sitten myös markkinoinnissa. Yrityksen ydintarina on siis kuin puu, jonka versoja voidaan hyödyntää muissa markkinointikanavissa.

Osallistujat saivat kotitehtävänä miettiä oman yrityksen tarinaa. Näitä käydään sitten yhteisesti maaliskuun työpajassa lävitse. Samalla muokataan niistä mikroyrittäjien yhteiseen julkaisuun, Issuu-tarinalehteen soveltuvia versioita ja kuullaan mitä kaikkea julkaistavassa versiossa on otettava huomioon.

Työpajan ja illan vetäjinä olivat Johanna Elola, Näkyville Oy ja tarinankertoja, freelancetoimittaja Vuokko Viljakka.

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.