• Suomi
  • English

Keski-Savon (etä)ydinryhmätapaaminen: “Miten maailma muuttuu ja miten ennakoida tulevaa – Mikroyrittäjän näkökulma”

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
21.04.2020 klo 18:00 - 20:00


Illan teema ja aihe oli enemmän kuin ajankohtainen voimassa olevaan poikkeustilanteeseen. Illan alkuun käytiin lyhyesti lävitse poikkeusolojen vaikutuksia mukana olleiden yritysten liiketoimintaan. Tästä syystä tapaaminen pidettiin myös etäyhteyden välityksellä.

Korona-virus on vaikuttanut meidän kaikkien elämään ja myös merkittävästi suuren osan yritysten liiketoimintaan. Siitäkin syystä on hyvä välillä pysähtyä miettimään ja tarkastelemaan tilannetta tulevaisuuden näkökulmasta.

Riitta Forsten-Astikainen MicroENTRE-mikroyrittäjyyden tutkimuskeskuksesta antoi mukana olijoille mielenkiintoista ajateltavaa tulevaisuuden tutkimusaiheella.

Pakko on yleensä paras konsultti muutoksen suhteen. Maailma on monimutkainen ja täynnä erilaisia ilmiöitä, joista yllättävän monet koskettavat monia. Tekniikan kehitys ja tiedon määrä kiihtyy eksponentiaalisesti. Tämä luo myös yritysmaailmaan omat haasteensa, mutta myös mahdollisuudet.

On hyvä tiedostaa, että kuluttajien ja asiakkaiden käyttäytyminen muuttuu ajan saatossa. Se mikä toimii tänään, ei välttämättä toimikaan enää huomenna. Parhaiten muutostilanteisiin pystyy varautumaa ennakoimalla, olemalla skarppina, seuraamalla ympäristöä, toimialaa ja asiakaskäyttäytymistä. Huomioimalla niitä heikkoja signaaleja jotka ovat jo kenties näkyvillä ja joista voi tulla uusi trendi tai megatrendi. Heikko signaali on yleensä ensioire tulevasta muutoksesta ja kun ne alkavat kumuloitumaan, seurauksena voi olla uusi trendi.

Hyviä kanavia tutkia ja seurata tulevaisuuden tutkimusta on yleisellä tasolla on esim. Sitran nettisivujen (www.sitra.fi) kautta. Ole utelias, kiinnostunut, anna välillä ajatuksen lentää ja ideoi hullujakin ideoita. Kuka tietää, ehkä sieltä voi vaikka löytyä uusi liiketoiminnan siemen.