• Suomi
  • English

Etätyöpaja “Liiketoiminnan nopea uudistaminen ja muutoksen rahoittaminen häiriötilanteessa (Etelä-Savo)

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
27.03.2020 klo 09:00 - 11:30


Tervetuloa “Liiketoiminnan nopea uudistaminen ja muutoksen rahoittaminen häiriötilanteessa” -työpajaan!

Koronavirus-pandemian myötä yritykset ovat joutuneet nopeasti vakavien haasteiden eteen, joiden myötä monen elinkelpoisen yrityksen liiketoiminnan tulevaisuus on vaakalaudalla. Tilanne asettaa yrityksille vaatimuksia mm. seuraavilla osa-alueilla:

  • Ideointi: Vaikeuksien voittaminen vaatii kekseliäisyyttä ja tuoreita ideoita, joita toimialarajoja rikkova yrittäjien yhteistyö ruokkii.
  • Sparraus: Koska aika on kortilla, ideoista on kyettävä nopeasti tunnistamaan kehityskelpoisimmat aihiot.
  • Nopeat kokeilut: Ideoita on myös pyrittävä testaamaan ja viemään käytäntöön mahdollisimman varhain, jotta saadaan selville mihin ponnistuksia kannattaa panostaa enemmän.
  • Yhteistyökumppanit: Yhteistyön avulla ideat saadaan vietyä ajatuksista konkreettiseen toteutukseen ja siksi on tärkeää, että avainkumppanit löytyvät ripeästi ja ovat mukana jo kehitysvaiheessa.
  • Rahoitus: Häiriötilanteen rahoitusvälineet antavat mahdollisuuden käydä taisteluun haasteiden voittamiseksi. Rahoituksen saaminen edellyttää, että tietää mistä ja miten sitä kannattaa hakea.

 

Tukeakseen yrityksiä tilanteeseen sopeutumisessa ja olosuhteiden kääntämisessä mahdollisuuksiksi MikroX-hanke ja MicroENTRE®-yritysverkosto järjestävät sarjan verkkotyöpajoja, joissa yritykset ideoivat yhdessä ratkaisuja esiin nousseisiin haasteisiin.

 

Työpajoissa kerrataan myös ajankohtaista häiriötilannerahoitukseen liittyvää tietoa. Työpajojen jälkeen yrityksiä autetaan rahoituksen hakemisessa ja kumppanien löytämisessä.

 

Ensimmäiset työpajat järjestetään oheisen aikataulun mukaisesti:

 

Työpajat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille eteläsavolaisille yrityksille, mutta niihin osallistuminen edellyttää ilmoittautumista oheisten työpajakohtaisten ilmoittautumislinkkien kautta.

 

Lisätietoja työpajoista antavat:

Tommi Kuukkanen, tommi.kuukkanen@xamk.fi, 040 193 6490

Santeri Halonen, santeri.halonen@oulu.fi, 050 531 8010

 

Työpajat ovat osa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston yhteistyössä toteuttamaa Älykäs ja ja kansainvälinen Etelä-Savo – mikroista kasvua (MikroX) -hanketta, joka saa osarahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta Etelä-Savon Maakuntaliiton kautta.