• Suomi
  • English

Rautaisannos yrittäjän ajanhallinnasta MikroX-hankkeen loppuhuipennuksessa

25.8.2021

Kuvassa Anna Perho puhumassa

MicroENTRE® -ydinryhmätoiminta käynnistyi Etelä-Savossa osana MikroX-hanketta loppuvuodesta 2019 ja Etelä-Savon historian ensimmäinen ydinryhmäilta päästiin toteuttamaan toukokuussa 2020. Nyt reilua vuotta myöhemmin on aika laittaa MikroX-hanke pakettiin.

Hankkeen ajan ydinryhmäillat on järjestetty pääsääntöisesti koko Etelä-Savon laajuisina toteutuksina verkon välityksellä tai hybridisti johtuen, mistäpä muustakaan, kuin koronapandemiasta. Nyt elokuussa päätimme kuitenkin loppuhuipennuksena järjestää ydinryhmäiltojen kiertueen kaikissa Etelä-Savon kaupunkikeskittymissä, eli Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä.

Ydinryhmäkiertueen aiheeksi valikoitui yrittäjän ajankäytön hallinta. Liiketoiminnan luova kehittäminen on yksi yritystoiminnan kulmakivistä, mutta monesti pienyrittäjät kokevat jatkuvan kiireen ja korkeat stressitasot kehittämistä estäviksi tekijöiksi. Myös meillä MikroX-hankkeessa yrittäjien suunnalta on tullut selkeää viestiä; ydinryhmätoiminta kiinnostaa ja halua olisi lähteä mukaan, mutta aika tuppaa muodostumaan esteeksi.

Saimme asiantuntijaksi kiertueellemme Anna Perhon -yrittäjän, toimittajan, kirjailijan ja kolumnistin- joka on kirjoittanut muun muassa Antisäätäjä -ajanhallintaoppaan.  Seuraavaksi nostan muutamia huomioita kiertueen ensimmäiseltä etapilta Mikkelin Upseerikerholta.

Yrittäjät olivat hyvin liikkeellä ja saimmekin niin paikan päälle kuin linjojen ääreen mukavasti vanhoja tuttuja ja uusia kasvoja. Iloinen puheensorina virtasi illan emäntäyrityksen Mikkelin Upseerikerhon upeassa miljöössä heti alusta alkaen kahvin ja herkullisten leivonnaisten äärellä.

Anna Perhon alustus ajankäytöstä oli erittäin ajatuksia herättävää. Lisäksi ilta tarjosi konkreettisia työkaluja ja ajatusmalleja siihen, miten yrittäjä voisi ajankäyttöään miettiä ja tehostaa.Kuvassa ydinryhmäillan osallistujia

Yrittäjän perisynti on monesti vaikeus sanoa ”ei”. Ajatuksia herättävää oli miettiä asiaa siltä kantilta, mikä olisi pahinta, mitä voisi tapahtua, mikäli kieltäydyn jostakin. Niinpä, tuskin mitään vakavaa. Toisaalta kieltäytymällä jostain voin saada lisää aikaa johonkin toiseen itselle tärkeään asiaan. Onkin tärkeää pohtia omia arvojaan, joiden pohjalta toimii ja tekee valintoja.

Etelä-Savon ydinryhmäkiertueen ensimmäinen ilta järjestettiin tiistaina 24.8. erittäin onnistuneena. Seuraavaksi kiertue siirtyy Savonlinnaan (26.8.) ja lopuksi Pieksämäelle (31.8.). Yrittäjä, nappaa vielä vinkit tulevan syksyn kiireiden hallintaan itsellesi ja ilmoittaudu ydinryhmäkiertueelle!

Ilmoittautuminen Savonlinnaan (etä/paikanpäälle) tästä.

Ilmoittautuminen Pieksämäelle (etä/paikanpäälle) tästä.

 

Suvi Tulonen

Projektitutkija

Kerttu Saalasti Instituutti, Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE

050 471 2185

suvi.tulonen@oulu.fi

Comments are closed.