• Suomi
  • English

Pohjois-Pohjanmaan nuorimmat yrittäjät Kauppakeskus Valkeassa 9.12.2016

'Uskaltakaa yrittää, uskaltakaa epäonnistua. Joka tapauksessa aina opitaan uutta ja voidaan yrittää uudestaan'

Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää –semifinaali järjestettiin Oulussa Kauppakeskus  Valkeassa 9.12.2016. Semifinaaliin osallistui yli sata opiskelijaa ja kolmisenkymmentä heidän perustamaansa yritystä ympäri Pohjois-Pohjanmaata. Nuoret osallistuvat kuluvana lukuvuonna Nuori Yrittäjyys ry:n NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Liike-elämän edustajista koostunut tuomaristo arvioi nuorten osaamista ja asennetta valiten alueen edustajat 19.-20.4.2017 Helsingissä pidettävään SM-finaaliin, joka on yksi Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista http://uskallayrittaa.fi

Semifinaalin tuomaristo: Asmo Saloranta Asmo Solutation, Anu Junnikkala-Alho SOK, Riikka Pesämaa Pikku-Riikka, Teija Tolonen OSAOn yrittäjyystiimi, Hannu Kokko Ekopine,Jussi Riikonen Videcam, Virpi Vainio Mainos- ja digitoimisto Höyry, Esa Pellikainen Oulun kauppakamari ja Minna Åman-Toivio Medkit Finland. Kuvassa vasemmalla Eemeli Alanne NY:ltä.

Yrittäjä Asmo Salorannan keskeinen viesti nuorille: Uskaltakaa yrittää, uskaltakaa epäonnistua. Joka tapauksessa aina opitaan uutta ja voidaan yrittää uudestaan.

Pohjois-Pohjanmaan Uskalla Yrittää -semifinaalin voittajat, jotka edustavat aluetta finaalissa:

Paras tuote: Momento-kello NY,
Reisjärven kristillinen opisto, Reisjärvi

Paras palvelu: Upia Design NY,
Oulun seudun ammattiopisto, Oulu

Paras messupiste: Placo Clothing NY,
Reisjärven kr opisto

Paras NY-yritys, perusaste: Unelma NY,
Saaren koulu, Pyhäjoki

Paras NY-yritys, lukio: Mokkatavara NY, Oulunsalon lukio, Oulu

Paras NY-yritys, ammatillinen 2. aste: Tovia Publishing NY, Reisjärven kr opisto.

Semifinaali järjestettiin yhteistyössä YES Pohjois-Pohjanmaan, Oulun seudun ammattiopiston ja Oulun yliopiston Oulun Eteläisen instituutin MicroENTREn  Yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen Pohjois-Pohjanmaalla –hankkeen (ELY/ESR) kanssa.


Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä.

Päivän aikana jaettiin tunnustuksia toimijoille, jotka ovat mm. toimineet aktiivisesti yrittäjyyskasvatuksen kehittämisessä tai alueellisessa strategiatyössä, luoneet verkostoja ja toimineet niissä aktiivisesti ja omaavat myönteisen asenteen yrittäjyyskasvatukseen innostamalla myös muita mukaan. Vuoden YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä –tunnustuksella palkittiin BusinessOulun yrittäjyyskasvatuksen asiantuntija Helena Poukkanen ja vuoden YES Opettaja -tunnustuksella Centria-ammattikorkeakoulun Ylivieskan yksikön sosiaalialan lehtori Helinä Nurmenniemi. Tunnustuksen antoi YES Pohjois-Pohjanmaa ja Valtakunnallinen YES ry.

Suomessa tehdään uraauurtavaa työtä yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseksi. Rohkeilla opettajilla on keskeinen rooli koulun ja opettajuuden uudistamisessa, mutta hekin tarvitsevat tukea. Yrittäjyyskasvatuksen juurruttamiseksi oppilaitoksiin tarvitaan yhteistyötä koulun sisällä ja koulun ulkopuolella. Siksi YES-verkosto palkitsee tänä vuonna sellaisia henkilöitä, tiimejä ja organisaatioita, jotka ovat mahdollistaneet yrittäjämäisemmän toimintakulttuurin rakentamisen, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Vuonna 2016 yhteistyö eri toimijoiden välillä yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseksi on ollut YES-verkoston toiminnan ytimessä.

'Tavoitteenamme on lisätä vuoropuhelua koulutuksen ja työelämän välillä ja auttaa tekemään yhteistyöstä arkea. Toivomme, että nyt palkitsemamme YES Agentit näyttävät esimerkkiä siitä, mitä yhteistyö ja rohkea kokeileminen saa parhaimmillaan aikaan'.

Muiden alueiden YES Agentit julkistettiin 1. joulukuuta Keravalla pidetyssä Vauhtia työelämään -tapahtumassa. Tutustu yrittäjyyskasvatuksen kärkikaartiin Valtakunnallisen YES:n nettisivuilla http://www.yesverkosto.fi/.

Comments are closed.