• Suomi
  • English

Pohjois-Pohjanmaalle, Kainuuseen ja Vienan Karjalaan kehitteille rajat ylittäviä matkailupaketteja

Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Vienan Karjalan pieniä maaseutuyrityksiä aletaan aktivoida kehittämään alueen omaperäisyyteen perustuvia ja kansainvälisiä matkailijoita houkuttelevia matkailupaketteja. Oulun yliopiston Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmän koordinoimassa kehittämishankkeessa tuetaan olemassa olevien ja uusien matkailutoimijoiden palveluiden kehittämistä ja niiden yhdistämistä helposti saavutettaviksi.

 

Hankkeessa käynnistetään kansainvälisiä matkailijoita kiinnostavia, omaperäisiä ja elämyksellisiä pilotteja, jotka täyttävät kansainväliset kriteerit ja kestävän kehityksen periaatteet. Alueen yrityksille tai yrittäjiksi aikoville järjestetään lisäksi tiedotus- ja verkostoitumistilaisuuksia ja koulutusta. Tavoitteena on lisätä matkailun vetovoimaisuutta ja maantieteellistä poikittaismatkailua Pohjois-Pohjanmaan ja Vienan alueilla.

Kehittämishanke on osa Euroopan Unionin, Suomen ja Venäjän rahoittamaa Karelia CBC -ohjelmaa, jonka on tarkoitus vahvistaa vetovoimaisuutta rajan molemmin puolin varsinkin Karjalaan kuuluvilla alueilla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Tavoitteena on luoda uusia työmahdollisuuksia ohjelma-alueen nykyisille ja tuleville asukkaille, erityisesti nuorille.

 

Taikaloora etsii ohjelmakumppaneita

 

Hankkeessa on mukana Vaalassa matkailualalla toimiva yritys Taikaloora, joka tarjoaa majoituspalveluita Oulujärven rannalla. Yritys järjestää majoituspalvelujen rinnalla aktiviteetteja, jotka ovat lähinnä opastettuja kalastusretkiä kesällä. Valtaosa Taikalooran asiakkaista tulee ulkomailta ja majoitustilojen käyttöaste on hyvä.

 

Omistajapariskunnan tavoitteena on lisätä elämyksellisiä ohjelmapalveluita ja kehittää yrityksen toimintaa ”elämykselliseksi majoituspalveluiksi”. Kumppaneita ja palveluita pyritään löytämään mm. verkostoitumalla muiden ohjelmajärjestäjien kanssa. 

 

Oulun yliopiston hankepartnereita kaksi vuotta kestävässä TourSME- hankkeessa ovat Oulun ammattikorkeakoulu, KainuunEtu, Kostamuksen kaupunki ja Karjalan tutkimuskeskus.

 

Lisätietoja:

Tutkijatohtori Kyllikki Taipale-Erävala, Kerttu Saalasti Instituutti, kyllikki.taipale-eravala@oulu.fi, puh. 050 5765764

Tutkijatohtori Katariina Ala-Rämi, Kerttu Saalasti Instituutti, katariina.ala-rami@oulu.fi, puh. 050 3509471

Johtaja, professori Matti Muhos, Kerttu Saalasti Instituutti, Oulun yliopisto, matti.muhos@oulu.fi, puh. 0400 407590

Yrittäjä Terho Jylhälehto, Taikaloora, puh. 050 587 0814

 

http://kareliacbc.fi/en/projects/tourism-cooperation-between-smes

http://kareliacbc.fi/en/projects/tourism-cooperation-between-smes?fbclid=IwAR3tZ0nKiazRYKmy1kRnG4elqehJ4Qp6VndIYn2_GPpY9FinXebEzub3LJM

 

 

 

 

Comments are closed.