• Suomi
  • English

Näin meillä – Matkailuyritysten parhaita käytäntöjä

 

MicroENTRE on osatoteuttaja TEM:in rahoittamassa Seutukaupunkien yritysverkostot-hankkeessa. Hankkeessa on viisi kärkiteemaa, joista yksi on matkailu.

Seutukaupungeissa on maan kärkialueiden lisäksi paljon paikallista, omintakeista ja historiallista tarjontaa sekä elämyksiä ja aktiviteetteja; todellisia matkailuyritysten hiottuja helmiä.  

Hankkeen projektitutkija Riitta Forsten-Astikainen kiersi syksyn  2020 aikana 21 eri seutukaupungin 30 matkailuyrityksessä ja keräsi niistä haastatteluin hyviä käytänteitä liittyen digitalisuuteen laajasti ymmärrettynä, vastuullisuuteen sisältäen sosiokulttuurisen, taloudellisen ja ekologisen vastuullisuuden sekä ympärivuotisuuteen. Teemat ovat yhtenevät Visit Finlandin strategisten teemojen kanssa.

Hankkeessa mukana olevien kaupunkien matkailutoimijat olivat  aktiivisia asiantuntijoita yritysten vinkkauksessa. Heillä oli hyvä käsitys siitä, mitkä yritykset ovat omalla alueellaan edelläkävijöitä - luovasti ja innovatiivisesti erilaisten matkailijoiden tarpeita tyydyttäviä ratkaisuja ja elämyksiä tuottavia yrityksiä.

Tuloksena on nyt syntynyt sähköinen julkaisu Näin meillä - matkailuyritysten parhaita käytäntöjä. Julkaisusta on myös tulossa kieliversiot englanti, saksa ja ruotsi. Alla linkki julkaisuun:

 

Lisätietoja:

Riitta Forsten-Astikainen

riitta.forsten-astikainen@oulu.fi

P./WhatsApp 046 922 0913

 

Comments are closed.