• Suomi
  • English

Kolme uutta mikroyritysten ydinryhmää Pohjois-Pohjanmaalle

Oulunkaaren ja Koillismaan kasvu- ja vientikokeiluverkosto OK#Kasvuverkosto -hanke aloitti toimintansa ensimmäisellä Ii-Simo -alueen ydinryhmätapaamisella maisemaravintola Merihelmessä Iin Kuivaniemessä maanantaina 26.9.2016.

OK#Kasvuverkosto -hankkeen päämääränä on muodostaa mikroyritysten kasvua ja kansainvälistymistä edistävä uusi toimintamalli Oulunkaaren ja Koillismaan alueelle.

Ii-Simo -alueen lisäksi käynnistyvät ryhmät Pudasjärvi-Kuusamo-Taivalkoski -alueella sekä Muhos-Utajärvi-Vaalan -alueella. Ryhmät kokoontuvat ydinryhmään kuuluvien yritysten tiloissa noin 1–2 kuukauden välein. Kullakin tapaamisella on isäntäyrityksen valitsema erityisteema, jota käsitellään lyhyiden asiantuntijapuheenvuorojen ja epämuodollisen keskustelun kautta.

Yritykset verkottuvat sekä ydinryhmissä että niiden kesken ja toteuttavat niissä kaupallistamiseen, kasvuun ja vientiin tähtääviä nopeita ja kustannustehokkaita avauksia ja kokeiluja. Vastaavan kaltaista hanketta on toteutettu Oulun eteläisellä alueella ja Raahen seutukunnassa jo yli vuoden ajan.

Ryhmien toiminta on osa Oulunkaaren ja Koillismaan kasvu- ja vientikokeiluverkosto –hankkeen toteutusta. Hankkeen päärahoittaja on Pohjois-Pohjanmaan liitto (EAKR-rahoitus) ja hanketta koordinoi Oulunkaaren kuntayhtymä. Hankkeen osatoteuttajina toimivat Oulun yliopiston Oulun Eteläisen instituutin Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTRE sekä Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy. Lisäksi hanketta rahoittavat Muhoksen kunta ja 50 yritystä, jotka ovat sitoutuneet hankkeen toimintaan. Hankkeen toiminta-aika on 1.8.2016 - 30.06.2019 ja kustannusarvio yhteensä 494 970 euroa.

Mikroyritysten ydinryhmän toiminnan kautta saadaan uutta tietoa mikroyrittäjyyden haasteista, esteistä, kehittämistarpeista sekä kasvun ja kansainvälistymisen edistämisestä. Tätä tietoa tullaan hyödyntämään muun muassa alueellisten kehittämisorganisaatioiden toiminnassa.

Lisätietoa:

projektipäällikkö Arja Packalén, puh. 050 566 4179, arja.packalen@oulunkaari.com

tutkimusjohtaja Matti Muhos, puh. 0400 407 590, matti.muhos@oulu.fi sekä

projektitutkija Martti Saarela, puh. 040 5596 996, martti.saarela@oulu.fi

Comments are closed.