• Suomi
  • English

Mikroyrittäjän resilienssi arktisilla alueilla

Liiketoimintaympäristöjen nopeissa muutoksissa ja kriiseissä kuten äkillisesti ja laajasti vaikuttavassa COVID-19-pandemiassa yksin- ja mikroyrittäjät ovat haavoittuvaisia. Muutoskyvykkyys eli resilienssi auttaa yrittäjää selviytymään ja jopa uudistamaan yritystoimintaa, jos toimintaympäristön ennakointia ja muutosjohtamisen osaamista on rakennettu yrityksessä jo etukäteen.

Oppivat ja sopeutuvat mikroyritykset selviytyvät todennäköisesti kriisistä parhaiten. MicroENTREllä aloitettiin mikroyrityksiin kohdistuvien liiketoimintavaikutusten ja yrittäjien johtamiskäytäntöjen seuranta nopeasti koronakriisin käynnistyttyä talvella 2020. Tutkimus on osa laajempaa tutkimuslinjaa, jonka tarkoituksena on tunnistaa arktisilla alueilla toimivien mikroyritysten uudistumisen, johtamisen ja toimintaedellytysten erityispiirteitä useiden eri tutkimusprojektien avulla.

MicroENTRE toimii myös osana arktista tutkimusverkostoa, jonka  tavoitteena on käynnistää yhteistä tutkimustoimintaa mm. Pohjoismaissa, USA:n Alaskassa ja Venäjän pohjoisilla alueilla. Osana arktista tutkimusyhteistyötä osallistumme tällä viikolla kansainväliseen Arctic Frontiers 2021 -konferenssiin, joka toteutaan tänä vuona kokonaan verkkovälitteisesti. 

Katso englanninkielinen videoesitys tutkimuksestamme Youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=_AiN9AK2-EI

 

Konferenssiesityksen tekijät: Anna-Mari Simunaniemi, Matti Muhos ja Katariina Ala-Rämi

Comments are closed.