• Suomi
  • English

Mikroyrittäjän Jaakobin painia – isontaako toimintaa vai ei?

Rakennusten kunnossapito on edelleen voimakkaassa kasvussa. Rakennusten teknisen käyttöiän saavuttaminen vaatii kiinteistöjen omistajilta kunnossapidon suunnitelmallisuutta. Korjausrakentamisen suunnitteluun ja kustannuksiin on voimakkaasti vaikuttanut vuoden 2016 alusta voimaan tullut asbestilaki. Laki velvoittaa kartoittamaan rakennuksen asbestitilanteen aina ennen töiden aloittamista. Määräys koskee kaikkia rakennuksia, jotka on rakennettu ennen vuotta 1994.

Paavo on toiminut yrittäjänä noin 10 vuotta. Alkuun toimintaa pyöritettiin yksin toiminimellä ja viimeiset viisi vuotta osakeyhtiönä. Svapan liiketoiminnan painopiste on tuottaa rakennusalan asiantuntijapalveluita. Niiden myynti on erilaista, jos sitä vertaa vaikkapa tuotteiden myyntiin. Yritys on kasvanut toimintavuosien aikana. Samoin ovat lisääntyneet yrityksen asiakkaille tarvittavat palvelut. Svapan asiakkaita ovat: kuluttajat, yritykset, taloyhtiöt ja uutena asiakasryhmänä mukaan on tullut kuntasektori. Svapa työllistää tällä hetkellä noin seitsemään työntekijää. Yritys on nyt siinä tilanteessa, että Paavon pitää todella miettiä miten tästä jatketaan.

Mikroyritysten ydinryhmä kokoontui Raahessa ke 20.4.2016 klo 18–20, osoitteessa Ollinkalliontie 3. Illan isäntänä oli Svapa Oy ja Paavo Koskela (http://www.svapa.fi/).

Comments are closed.