• Suomi
  • English

MicroENTREn yrittäjyyskasvatus on saanut kansainvälistä huomiota!

 

 

Lahdessa 3.- 4.10. 2018 pidetyssä Yrittäjyyskasvatuskonferenssissa (YKTT 2018) ensimmäisen päivän Keynote puhuja,UITn professori Lene Foss keskittyi puheessaan mm. yrittäjyyskasvatuksen  Best Practices -toimintamalleihin maailmalla.  Hän oli hakenut esimerkkejä  Suomesta, USAsta ja Englannista. Tietohaun perusteena olivat yleisesti saatavilla olevat lähteet.

 

Suomesta professori Foss oli löytänyt viisi hyvää yrittäjyyskasvatuksen toimijaa, joista yksi oli Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTRE. Tästä on syytä olla ylpeä, sillä mukana oli "kovan sarjan toimijoita." USA:ssa hyvinä yrittäjyskasvatuksen toimijoina puhujan mukaan ovat  Stanfordin School of Graduate Business, Babson College sekä TUCK (Entreprneurship at Dentmouth, College TUCK). Englannista  esille nousivat  Lancaster University Management School ja CASS Business School.

 

Kolmesta eri maasta koottu aineisto kertoo, että Kerttu Saalasti Instituutissa on tehty loistavaa työtä yrittäjyyskasvatuksessa sekä Pohjois-Pohjanmaan alueella että myös valtakunnallisesti.

 

Vuosittain pidettäviin Yrittäjyyskasvatuspäiviin Lahdessa osallistui noin 140 alan ammattilaista niin Suomesta kuin ulkomailta.

 

Comments are closed.