• Suomi
  • English

MicroENTRE® vahvasti mukana FMT-päivillä 24. marraskuuta

Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE® osallistuu yhtenä järjestäjänä FMT-päiville 24. marraskuuta Nivalan Teknologiakeskus Nivalassa. Tapahtuma on osa SoloENTRE-hanketta, jossa yritysten digitalisaatio ja sen kehittäminen on keskeisessä roolissa. Yrittäjä Rami Karhu puhuu keynote-esityksessään yritysten digitaalisesta transformaatiosta.

”Digitalisaation hyödyntäminen yrityksissä on ajankohtaista juuri nyt.” kertoo SoloENTRE-hankkeen projektipäällikkö Leena Eskola ja jatkaa: ”Rami Karhun puheenvuoro muutospakosta on hyvä heräte, jonka innoittamana on paikallaan tutustua SoloENTRE -hankkeessa tuotettaviin sähköisiin palveluihin, jotka otetaan käyttöön vuoden 2021 alussa.” Eskolan mukaan SoloENTRE-hankkeessa tuotetaan yritysten toiminnan kehittämiseen suunnattuja digitaalisia palveluita, joiden avulla yrittäjä voi saada vinkkejä yrityksen kehittämiseen. Palvelut ovat käyttäjälle ilmaisia ja niiden avulla voi mitata yrityksen kasvun tai digitalisaation nykytilaa.

MicroENTRE®n tutkimusjohtaja Anna-Mari Simunaniemi puhuu tapahtumassa yritysten verkostoitumisesta. Kuten tunnettua, verkostoista yrittäjä voi löytää liikekumppaneita ja mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaansa muillakin tavoin kuin perinteisen työntekijöiden palkkaamisen avulla.

”Tutkimuksetkin osoittavat, että verkostoissa yrittäjät saavat vertaistukea, jakavat ideoita ja saavat rohkaisua uusiin kehittämiskokeiluihin.” Simunaniemi kertoo. ”Oulun yliopiston Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE on käynnistänyt mikroyrittäjien kasvuverkostotoimintaa vuodesta 2015 yrityspalveluorganisaatioiden kanssa Itä- ja Pohjois-Suomen alueella.”

Simunaniemen mukaan kokemus on osoittanut, että osallistumalla aktiivisesti esimerkiksi yritystreffitapahtumiin yrittäjät voivat löytää oman liiketoiminnan kannalta ratkaisevia kumppaneita, joita he eivät olisi omassa vakiotoiminnassaan kohdanneet. ”Esimerkiksi tuotannollinen yritys ei välttämättä etsi kumppanikseen suoraa kilpailijaa vaan täydentävää osaamista esimerkiksi markkinoinnin tai digitalisaation yrityksistä. Suosittelen yrittäjiä kokeilemaan rohkeasti yritystreffejä ajankäytön kannalta kustannustehokkaana verkostoitumisen muotona.” Simunaniemi kertoo.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan löytyy täältä:

https://www.businessmaker.fi/fmtmeetsbusiness/index.php/fi/

 

Markus Rytinki

Viestintävastaava

Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE®

Comments are closed.