• Suomi
  • English

Kievaritoiminnan käynnistäminen

Miten vanha kievariperinne sopisi nykyaikaan”? Tätä kysymystä on viime aikoina pohtinut yrittäjä Marko Niinimaa. Ydinvoimahankeen innoittaman Niinimaa on hankkinut omistukseensa Pohjolan työlaitoksen entiset tilat. Tiloissa toimii viime syksynä uudelleen avattu SPR:n vastaanottokeskus.

Kievaritoimintaa on suunniteltu työlaitoksen talousrakennuksena toimineeseen 550 m2 hirsirakennukseen. ”Rakennus tarvitsee perusteellista kunnostusta, mutta puitteet majatalotoiminalle ovat hyvät” Marko toteaa. Sen sijainti noin 60 km Hanhikiveltä sopisi hyvin myös ydinvoimalatyömaalla työskenteleville reissumiehille. Markon mielestä ”rakennuksen kunnostaminen vanhaa kunnioittaen toimisi varmasti alueelle hyvä vetonaula”. Marko on myös pohtinut sitä, että ”rakennuksen kunnostamisessa voisi löytyä mielekästä tekemistä myös vastaanottokeskuksen asukkaille.

Mikroyritysten ydinryhmä kokoontui Ruukissa to 17.3.2016 klo 18–20, osoitteessa Tuomiojantie 513, 92400 Ruukki. Illan isäntänä oli Niinimaa MT: Marko Niinimaa ja Hannele Hyyppä (Facebook: Niinimaa-MT).

Comments are closed.