• Suomi
  • English

Kalajokilaakso: Moppi-hanke edistää etätyötä ja monipaikkaista asumista Pohjois-Pohjanmaalla – Kerttu Saalasti Instituutti mukana hankkeessa

Kalajokilaakso uutisoi 21.2.2021:

Oulun yliopistossa on alkamassa Maaseudun monipaikkaisen asumisen, yrittämisen ja etätyöskentelyn edistämisen keinot Pohjois-Pohjanmaalla (MOPPI) -hanke. Hankkeessa pureudutaan monipaikkaisen asumisen, yrittämisen ja etätyön lisäämisen nykyisiin ja uusiin mahdollisuuksiin, tunnistetaan havaittuja haasteita Pohjois-Pohjanmaan kuntien, yritysten ja eri asukaskohderyhmien näkökulmasta sekä kootaan yhteen keinovalikkoa alueen toimijoiden käyttöön.

– MOPPI-hankkeen tavoitteena on tunnistaa ja vahvistaa Pohjois-Pohjanmaan kuntien, asukkaiden ja yritysten osaamista, muutoskyvykkyyttä ja muutoksen tuomien uusien mahdollisuuksien hyödyntämistä. Hankkeessa toteutetaan kysely Pohjois-Pohjanmaan kunnille ja yrityksille sekä haastatellaan asukkaita, kerrotaan yliopiston tiedotteessa.

Hanke luo tietopohjaa ja nostaa esiin keinoja ja jatkotoimenpiteitä, joiden avulla voidaan edistää erityisesti Pohjois-Pohjanmaan ydin- ja harvaan asutun maaseudun säilymistä ja kehittymistä houkuttelevana, vetovoimaisena ja monipuolisena asuin- ja työympäristönä sekä edistää maaseudun kytkeytymistä digitaaliseen muutokseen.

Hankkeen toteuttaa vuosina 2021–2022 Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikkö yhteistyössä Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREn kanssa. Hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Linkki uutiseen: https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/611213

Lisätietoja hankkeesta MicroENTREn osalta antaa tutkimusjohtaja Anna-Mari Simunaniemi (050 466 2832).

 

Comments are closed.